Fényképeken az áradó Tisza: Szolnokon kenuval is lehet közlekedni

Startlap - Startlap
Szolnoknál elsőfokú, több más településen másodfokú árvízvédelmi készültség van. Esti hírösszefoglaló.

Fényképeken az áradó Tisza: Szolnokon kenuval is lehet közlekedni

Szolnoknál elsőfokú, több más településen másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Fotók.

A New York Times is a magyar vakcinabeszerzésről ír

Már a leghíresebb amerikai napilapnál is az a téma, hogy Magyarország a hiányos dokumentációk miatti aggályok ellenére, az európai közösségi oltási stratégiát felrúgva engedélyezett oltóanyagokat. Erre a linkre kattintva röviden elolvashatod, hogyan néz ki az orbáni különutas stratégia a tengerentúlról.

Izgalmas ígéreteket tett Fekete-Győr, ő lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje 

A pártelnök konkrét vállalásai között többek között az euró és a négynapos munkahét bevezetése is szerepel, valamint az, hogy a magyarok tulajdonossá válnak az állami cégekben. Részletek itt.

Müller Cecília szerint exponenciálisan növekedhet a koronavírusosok száma

Fotó MTIBalogh Zoltán

Az országos tiszti főorvos az M1 Híradóját tájékoztatta az aggasztó járványügyi számokról és az új vírusvariánsok megjelenéséről, valamint elmagyarázta, hogyan működik a kínai vakcina. Mindeközben a Demokratikus Koalíció petíciót indít a vakcinaválasztás ügyében. További információkért katt ide.

Hétfő délután dönt a parlament a veszélyhelyzetről

Varga Judit szerint a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbításával a magyarok életét és a gazdaságot védelmezik.Kásler Miklós vasárnap a járvány alakulása szempontjából meghatározónak nevezte a következő heteket. Az újranyitásról szóló nemzeti konzultációt nagy érdeklődés övezi. Bővebben.

Elszabadult emu garázdálkodik Ürömön

Az állatot a Dunazug-hegyvidékhez tartozó Róka-hegyen fényképezték le, az illetékes(nek vélt) szervek egyelőre nem tudnak mit kezdeni vele. Íme az emu és az eset részletei.

Ujhelyi István: Most már rohadtul elegem van

Az MSZP EP-képviselője legfrissebb közleményében arról ír, hogy  a kormány “össze-vissza hazudozik”, a válságkezelési forrásokból “a Fidesz csókosai gazdagodnak”, elsunnyogják, mire fordítanák az 5500 milliárdos EU-támogatást, “ami nem a hűbérúrnak érkezik, hanem tízmillió magyarnak”. A teljes közlemény itt található.

Bozótvágóval üldözte el fia szülinapi vendégeit egy borsodi férfi

A borsodsziráki házibulinak durva konfliktus lett a vége. Ha kíváncsi vagy, mi történt, akkor itt folytasd az olvasást.

100 éve született Zdeněk Miler, a Kisvakond megálmodója

A világhírű cseh illusztrátor, rajzfilmrendező és forgatókönyvíró, aki már 1942-ben filmes munkákon dolgozott, éppen ma, február 21-én ünnepelné századik életévét. Zdeněk Miler életéről ebben a cikkben írnak.

A ködtől függ, hogy tavasz lesz vagy tél

Lényeges időjárási változásokra egyelőre nem számíthatunk, ugyanakkor a ködös és napsütéses tájak között kis területen belül is jelentős hőmérséklet-különbség várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Müller Cecília a szűrővizsgálatokról: napirendre kell tűzni a...

képcím

Vérvörös festékkel locsolták le a Karmelita kordonját - fotók

képcím

Legalább 11 ezren meghaltak a líbiai áradásokban