Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a munkahelyéről

Startlap - Startlap
Az egykori református lelkész, Tarr Zoltán a tüntetésen felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával, és Balog Zoltánnal szemben. Azonnali hatállyal kirúgták a munkahelyéről, egy állami cégtől.

“Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről” – írja Magyar Péter a Facebook-oldalán. A posztban az áll, hogy az egykori református lelkész próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél. 

“Jogi aggályt aligha emelhetünk, de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek” – fogalmaz Magyar, hozzátéve, hogy “Tarr Zoltán egyetlen “bűne” az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben”. 

A szombati tüntetésen Tarr Zoltán úgy fogalmazott: az emberek menekülnek a “kurzus-kereszténységtől, tömegesen hagyják ott az egyházi intézményeket. Számolatlanul áradnak a milliárdok papok,  lelkészek fizetésére, egyházi stadionokra. Eltértek valódi küldetésüktől, ami még akkor is igaz, ha nagyon sok, küldetését alázattal végző egyházi személy van”  – hallhattuk. Az állam és egyház összefonódása igazából nagyban látszik. Ez jól látható a kegyelmi ügy kapcsán, Balog Zoltán forgolódása nyomán  – mondta.

“Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, minthogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták?”

– tette fel a kérdést posztjában Magyar.

“Lehet, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó? Ha így volt, akkor Cézárként ülve papi trónuson, hol kegyelmet, hol “kivégzési” utasítást oszt. A magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és annak vezetőjét dicsőítette. Egy dolgos családapa vált álláskeresővé a hatalmukat féltők kicsinyes bosszújából” – fogalmazott Magyar. 

A Facebook-posztban

Magyar Péter azt is bejelentette, felkéri Tarr Zoltánt, hogy legyen az európai parlamenti képviselőjelöltjük.

“Tarr Zoltán református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz-, és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott és egyik alkotója volt az első magyarországi, hivatalos okos város stratégiának. Három tinédzser gyermek édesapja, az operától a funkyig sokféle zenét szerez, de DJ-ként az igazi klasszikusokat pörgette” – írja posztjában Magyar. 

Tarr Zoltán a 444.hu-nak megerősítette a kirúgás tényét.  A lapnak azt is elmondta, hétfőn még rendesen bement a munkahelyére, ledolgozta a napot, majd délután négy után megcsörrent a telefonja, és rövid úton, indoklás nélkül kirúgták.

A munkaadója ezt azért tehette meg jogszerűen, mert még éppen próbaidőn volt.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter