Kiemelt Hírek 2020. június 19.

Feloldották a kijárási tilalmat az idősotthonokban

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 19.
Hivatalos közlemény még nem volt, de a határozat már megjelent. Esti hírösszefoglaló.

Feloldották a kijárási tilalmat az idősotthonokban

Közlemény még nem jelent meg róla, ugyanakkor a Nemzeti Egészségügyi Központ honlapján már elérhető a határozat az idősotthonok több hónapig tartó szigorú zárlatának feloldásáról. Ez természetesen nem jelenti minden óvintézkedés eltörlését. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Kásler Miklós megajándékozta Müller Cecíliát, de nem volt túl kreatív

A miniszter és az országos tiszti főorvos közös sajtótájékoztatót tartott. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett fényképeken látszik, hogy Kásler Miklós nemcsak szóban mondott köszönetet Müller Cecíliának, hanem egy ajándékot is átnyújtott neki. És vajon mivel jutalmazta Kásler kollégáját? A megfejtést itt találod.

Döntött a bíróság a veronai buszbaleset ügyében: a buszsofőr megkapta a maximális büntetést

Megszületett az első fokú ítélet a veronai bíróságon a 2017. január 21-i, 17 halálos áldozatot követelő iskolai buszbaleset ügyében. A járművet vezető V. Jánosra a lehető legnagyobb büntetést szabták ki. A férfi ügyvédei fellebbeztek. Részletek itt.

A minisztérium elmagyarázta, miért nem volt fél órája Rácz Zsófiának az elmúlt 4 hónapban arra, hogy találkozzon a PSZ Ifjúsági Tagozatával

A pedagógusok egy hétvége alatt átálltak a digitális távoktatásra, úgy-ahogy. Rácz Zsófiának 4 hónapja nem sikerült velünk egy 30-60 perces találkozót kiviteleznie.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Ifjúsági Tagozata a múlt héten írta ki a fenti szöveget. A szervezet március óta hiába próbál leszervezni egy találkozót a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordultak magyarázatért, a tárca válaszolt. Részletek itt.

Fél évvel meghosszabbították a lejárt okmányok érvényességét

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a kormány 180 nappal meghosszabbította az elmúlt időszakban lejáró okmányok érvényességét. Ezenkívül egyéb jelentős könnyítésekről is intézkedtek a kényelmesebb és hatékonyabb ügyintézés érdekében. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Másfél éve 15 milliárdból újították fel, vasárnap beázott a Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum másfél évvel ezelőtt 15 milliárd forint költséggel felújított Román Csarnoka nem bírta ki a vasárnapi vihart. A baleset nem hivatalos csatornákon keresztül derült ki, de aztán az illetékesek is megszólaltak.

Koronavírus: két hónapja nem voltak ilyen magyarországi statisztikák

Pénteken is közölték a szokásos, koronavírussal kapcsolatos friss hazai számokat. Olyan adatokat közöltek, amilyenekre két hónapja nem volt példa. További információkért kattints ide.

Emberi maradványokat találtak egy boncmester házában Pátyon

Már a fedett fürdők is elkezdtek kinyitni: mutatjuk, hova mikortól lehet menni 

The thermal baths at Hotel Gellert, 1916-1918, Art Nouveau style, Budapest. Hungary, 20th century.

A veszélyhelyzet megszűnésével a fürdők újranyitása is elkezdődött, és immár a szabadtéri egységeken túl a zárt részekbe is egyre több helyen várják a vendégeket. Erre a linkre kattintva egy listát találsz az érintett fürdőkről és a nyitási dátumokról.

Vigyázat: a nagy esők miatt veszélyessé váltak a pilisi szurdokvölgyek

Ahogy az ország egyéb területei, úgy a Visegrádi-egység sem maradt ki a csapadéközönből az elmúlt napokban. A Pilisi Parkerdő Zrt. balesetveszélyre hívta fel a túrázók figyelmét. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon