Felmondott az összes pincér Győr legnagyobb szállodájában

Startlap - Startlap
Jelenleg nem is tudják kiszolgálni a külsős vendégeket.

A munkaerőhiány megmutatkozik a turizmus-vendéglátás területén is, most a győri Rába Hotel szembesült azzal a problémával, hogy a közelmúltban az összes pincérük otthagyta őket – írta a Kisalföld.

Így a szálló aljában működő söröző jelenleg nem fogad külsős vendégeket, a náluk megszállókat kiszolgálják, „viszont tényleg mindenki felszolgál(t), ha kell(ett) – állítólag a vezető beosztásokban lévők is” – írja a lap egy névtelen bennfentes nyilatkozata nyomán.

A Kisalföld szerint a probléma oka, hogy a határ túloldalán jelentősen többet – nagyjából dupláját – lehet keresni, mint itthon, ez miatt több étterem és bolt is kénytelen volt bezárni.

Bánhegyi Balázs, a Rába hotel vezetője elmondása szerint a Danubius Hotels Group számos olyan intézkedést vezetett be, mellyel szállodáik vonzó munkahellyé válnak. Egyre színesebb juttatási csomaggal igyekeznek vonzóvá tenni a nyitott pozíciókat, illetve hozzájárulni a meglévő munkaerő megtartásához. „Bizakodók vagyunk, terveink szerint két héten belül már biztosan új csapattal folytathatjuk a mindennapokat.”

Az új emberek keresése mellet próbálkoznak – magasabb bért kínálva – a régiek visszacsábításával is, volt, akinél sikerrel is jártak, de még bőven van szükségük munkaerőre.

Ez is érdekelhet

képcím

"Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket" - mondta...

képcím

Remek hír érkezett azoknak, akik jövőre vonulnának nyugdíjba

képcím

Ezt a számot semmiképp se vedd fel: veszélyes csalók hívogatják...