Felismered a népszerű magyar filmek helyszíneit? Kvíz!

Startlap - Startlap
A Tenkes kapitányától a Kincsemig kedvenc filmjeinkkel járjuk be az országot. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Felismered a népszerű magyar filmek helyszíneit? Kvíz

Vasárnapi fejtörőnkben ezúttal azokat a helyeket keressük fel, amelyeket olyan nagy színészeink, mint Zenthe Ferenc, Bujtor István vagy Nagy Ervin, és az ő főszereplésükkel készült kedvenc mozijaink tettek legendássá. Ha szeretnéd próbára tenni tudásodat, nincs más dolgod, mint kattintani.

1,8 milliárdot vittek el a lottón ezzel az öt számmal

A 24. játékhéten egy telitalálatos szelvény volt, amely 1 785 282 580 forintot ért. A nyerőszámokról és a további nyereményekről itt írnak.

Dugdossák a boltosok az árstopos termékeket

Ugyan az üzleteket a törvény kötelezi a hatósági áras termékek értékesítésére, több kereskedő arról nyilatkozott, hogy inkább eldugják az érintett árucikkeket a vevők szeme elől a termelődő veszteségek miatt. A húsiparban sem sokkal jobb a helyzet: a baromfitermelők a csődtől tartanak, a hentesek pedig a felárazták a többi húsféle árát. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hajdú Péter párja megszólalt Berki Mazsi és Mattesz Csilla konfliktusáról

Amikor Berki Mazsi a héten férje halála óta először interjút adott, anyagi nehézségeiről is nyilatkozott. Ekkor derült ki, hogy az úszóolimpikonnal tervezett közös üzletet, aki viszont – állítja az özvegy – tisztességtelenül viselkedett vele. A Mattesz-módszer értékesítésében szintén érdekelt Láng Eszter igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és üzleti ajánlatot tett Berki Mazsinak. Bővebben.

Videóra vették, ahogy Tom Hanks üvöltve védi feleségét a lökdösődő rajongóktól

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Eddig nem látott oldalát mutatta meg a kedvességéről, közvetlenségéről és udvariasságáról híres színész a minap egy New York-i étterem előtt. Hanks nyomós okkal küldte el melegebb éghajlatra a körülötte lévőket, ugyanis Rita Wilsont fellökték, és ezután már hiába is próbáltak bocsánatot kérni a házaspártól. Videó.

Tényleg rosszabbak a mai zöldségek és gyümölcsök, mint a régiek?

Az aggodalmak alapvetően a vegyszermaradványok és a termények tápértéke körül forognak. Sajnos a két vád egyike sem alaptalan, jó hír ugyanakkor, hogy a helyzet korántsem olyan rossz, mint azt sokan hiszik, és néhány apró trükkel sokat segíthetünk a kemikáliák problémáján. További információkért katt ide.

Dobozos whiskey-kólát dobnak a piacra

Az ital két rendkívül népszerű gyártó kollaborációjából született meg, és cukormentes változat is kapható lesz a dobozba zárt whiskey-kólából. Fotó és további részletek itt.

Saját kezűleg is készülhet nagy tó a kertbe

Mindenki másnak is azt mondanám, ha van egy álma, bármi is az, tó vagy nem tó, kicsi vagy nagy, ne féljen senki belevágni, mert minden alkotás egyedi, és megéri valóságot csinálni egy álomból

– mondja Szeif Richárd, aki két hónapon át építette hatvan négyzetméteres tavát saját otthona udvarába, majd a munkálatok végeztével is több nehézséggel kellett még megküzdenie. A különleges építkezésről erre a linkre kattintva találsz képeket, illetve olvashatod el a tulajdonos beszámolóját.

Ebből az öt szóból jött rá Diana, hogy elbukik a házasságuk Károllyal

Bettmann/Contributor/Getty Images

Az 1997-ben elhunyt walesi hercegné válása évében, 1991-ben interjúban mesélt arról a fordulópontról, amikor rájött, hogy a házassága örökké megváltozott. Az eset 1984-ben, második gyermekük, Harry születésekor történt. Bővebben.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Nagy Zoltán )

Ez is érdekelhet

képcím

Itt A Mandalóri-kvíz! Hány kérdésre tudod a választ?

képcím

Orbán Viktor: amíg nem mérséklődik az infláció, maradnak az...

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei