Felesleges agyműtétet hajtottak végre a 7 éves magyar kisfiún

Benit kétszer is félrediagnosztizálták.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-02-15 11:34

Rózsa Benettet a leletei szerint egy neves orvos kétszer is félrediagnosztizálta, és feleslegesen végzett el rajta agyműtétet – írja a Blikk.

A 31. hétre, oxigén­hiánnyal született Beninél négy hónapos korában vették észre a szülei, hogy lassabban fejlődik, mint a korabeli gyerekek. Egy neves vidéki doktor budapesti magánrendelésén kisfejűséget állapított meg nála, és azt mondta, hogy Beni agya nem fejlődik, és a betegségére nincs gyógymód.

Négy évvel később a szülők elbizonytalanodtak a korábbi vizsgálatok helytállóságát illetően, ezért visszamentek az orvoshoz, aki újabb diagnózist állított fel: koponyacsontosodási zavar, amit meg kell operálni.

A műtétet októberben hajtották végre, ám Beni állapotában továbbra sem történt változás. A szülők nem nyugodtak bele kisfiuk betegségébe, és felvették a kapcsolatot egy egyesült államokbeli, speciálisan erre a betegségre szakosodott klinikával.

A család mindenét pénzzé téve jutott ki a Harvard Egyetem professzoraihoz, ahol döbbenetes szakvéleményt kaptak: mind a két diagnózis téves, és Benett agyműtétje teljesen feleslegesen és szakszerűtlenül történt meg.

– A szükségtelen és nagyon veszélyes műtét után Beni viselkedési problémái és fejlődési visszamaradása tovább fokozódott – mondja az apa.

– Hetente három fejlesztésre is járunk, és keressük a további lehetőségeket. Az orvosok szerint az agyműtét során elhaltak bizonyos agysejtjei, és ezeket kell regenerálni. Van egy kezelés, amivel ez lehetséges lenne – árulta el László. – A doktor úr ellen büntetőfeljelentést tettünk, és kártérítésért fogunk perelni.

A műtétet elvégző klinika igazgatója nem ismerte el a felelősségüket.

 

A címlapkép illusztráció (Thinkstock)

Címkék:

orvosi műhiba

Mai nap hírei

Kétezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu2 órája

Segíthet a cink a koronavírus ellen?

napidoktor.hu6 órája

Szoboszlai gólt lőtt, kikapott a Real

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

A szájvíz nagyban segíthet a koronavírus terjedése ellen

hamuesgyemant.hu16 órája

Az alábbi 6 csillagjegyes párosítás marad együtt legtovább: az ő szerelmük akár örökké is tarthat

joy.hu17 órája

A Jahn Ferenc kórházat is érintette Káslerék kórházkiürítése

pestlorinc.ezalenyeg.hu18 órája

Őstermelők, családi gazdaságok adózása: sorra vettük a változásokat!

agroinform.hu18 órája

Nem is 1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

168ora.hu18 órája