Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Startlap - Startlap
Tállai András államtitkár részletes tájékoztatást adott a juttatás kifizetéséről. Idén már nyugdíjprémium is várható. Reggeli hírösszefoglaló.

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

És idén a nyugdíjprémium is valószínű. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának részletes tájékoztatását a juttatás kifizetéséről erre a linkre kattintva találod. 

Népszava: Más vakcinát teszteltek a Szputnyik klinikai vizsgálatán, mint ami forgalomba kerül

Miután kedden a Telex arról írt, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyorsan, a hatóság által felkért szakértők kritikai megjegyzései ellenére adott zöld lámpát az orosz oltóanyagnak, a Népszava kiegészítette a tegnapi híreket. A témáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ukránok vérontással fenyegetnek Szijjártó látogatása előtt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai kijevi látogatása előtt egy nappal több magyar intézmény kapott ukrán nyelvű levelet, amelyben magyar vér kiontásával fenyegetnek. A levél szövege itt olvasható.

Egy titkos találkozó után kitört a botrány a balatoni turismuzpénzek fű alatti kiosztásából

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) balatoni vendéglátóhelyeknek kiosztott milliárdos támogatásából Laposa Bencének jutott a legnagyobb falat. A badacsonyi borász az MTÜ tanácsadójaként működik, sőt, a hírek szerint ő maga állította össze a kedvezményezettek névsorát. A kormányzati százmilliókkal korábban is jól megtömött Laposa akkora botrányt robbantott ki az általa vezetett érdekvédelmi szervezetben, hogy a teljes elnökséggel együtt felajánlotta a lemondását. Ha érdekel az ügy, akkor ezt a cikket olvasd el.

Néhány év alatt ingatlanmágnás lett Varga Juditból

Varga Judit Auschwitzban Fotó Beata ZawrzelNurPhoto via Getty Images

Az igazságügyi miniszter és férje vagyoni helyzete a napokban a figyelem középpontjába került, miután megírták, hogy 8 millió önerővel 200 millióért megvásároltak egy majdnem teljes budai társasházat. Vargáék nevén más izgalmas ingatlanok is vannak, még a Szép Házak magazinban is szerepeltek az egyikkel. A folytatásért ide kell kattintani.

Nevelt fia verte agyon a Nógrád megyében eltűnt idős férfit

A 75 éves bárnai férfi eltűnését kedden jelentették be, a hatóságok máris megtalálták a meggyilkolt férfi elásott holttestét. A rendőrség videót tett közzé a helyszínről. Az emberölésről ebben a cikkben írnak.

Mindeközben egy másik hasonló, 14 évvel ezelőtti gyilkosságot is felgöngyölítettek: egy 2006-ban eltűnt szentesi édesanya holtteste került elő, a Nemzeti Nyomozóiroda lezárta a nyomozást. Részletek itt.

Orbán Viktor kötélbarátjának építőipari cége tavaly is 170 milliárdot termelt, de idén fog igazán felpörögni az üzlet

Az Orbán Viktor magángépen reptető Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója interjúban büszkélkedett el a tavalyi és az idén várható bevételeikkel. Bővebben.

Az ELTE kutatói látványos grafikonokon mutatták meg, hogy az idősek beoltásával gyorsan és sok életet lehet megmenteni

Az ELTE TTK Biológiai Intézet munkatársai szemléletes infografikán magyarázták el, hogy miért fontos a célzott vakcináció: a 65 éven felüli kétmillió lakos beoltásával a koronavírus okozta halálozások 85 százaléka kerülhető el. Képek és további részletek itt.

Csak rövid időre villantja meg magát az igazi tél

Fotó Chris JacksonGetty Images

Intenzív hőmérséklet-változások sorozata előtt állunk, enyhülések és lehűlések váltják majd egymást. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Emberölésért körözött terroristát fogtak el Magyarországon

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász