Facebook-hack: itt ellenőrizheted, megnézték-e az adataid a tolvajok

Startlap - Startlap
Hamarosan levelet küld a Facebook, de ha nem bírod kivárni, mutatjuk, hol nézheted meg, hogy a támadók látták-e az adataid.

Csaknem ötvenmillió Facebook-felhasználó fiókja felett szerezhettek irányítást ismeretlen támadók – jelentette be korábban a közösségi portált üzemeltető vállalat.

A támadók egy biztonsági rést használtak ki, amely azt a funkciót érinti, amelyen keresztül a felhasználók megnézhetik, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból (vagyis a „Megtekintés mint… nevű funkciót). 

Ezt a funkciót a történtek hatására átmenetileg felfüggesztették.

A Facebook később közölte, hogy a tolvajok jelszavakat nem loptak el, és azt is elárulták, “mindössze” 29 millió ember adataihoz fértek hozzá a hackerek, a hozzáférés pedig kevésbé tűnik veszélyesnek az eredetileg feltételezettnél. 

A rendszerbe betörő tolvajok csak olyan alapvető adatokhoz fértek hozzá, mint az email-cím, illetve olyan információkra láthattak rá, mint a nem, vallás, hely- és készülékinformáció. 

A Facebook szerint a támadók más külső fiókokhoz sem szereztek hozzáférést, és azt ígérték, hogy mindenkit értesíteni fognak, akit érint a hackelés.

Ám ha nincs türelmed kivárni az értesítést, nem kell mást tenni, mint ide kattintani –  itt ugyanis a rendszer azonnal megmondja, hogy a felhasználó beletartozik-e abba a 29 millióba, akiknek a tolvajok látták egyes adatait.

Forrás: 24.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?

képcím

Novák Katalin a Facebookon magyarázkodik, miután aláírta az...

képcím

Új rekordot döntött az infláció