Kiemelt Hírek 2018. április 26.

Fábián Juli nem készült a halálra

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 26.
Menedzsere és közeli barátja 4 hónap után nyilatkozott a BEST Magazinnak.

Tavaly december 16-án hosszantartó, súlyos betegség után elment közülünk Fábián Juli. Mindössze 37 éves volt. Sokakban pótolhatatlan űrt hagyott maga után, családja, barátai, kollégái vigasztalhatatlanul gyászolják azóta is őt, olyannyira, hogy még mindig képtelenek beszélni, mesélni róla. A csodás hangú énekesnő az utolsó pillanatig az életre és nem a halálra készült.

Szepesi Mátyás, Juli menedzsere, jó barátja a BEST Magazinnak a közelgő emlékkoncert kapcsán mégis megtörte a csendet:

“Juli maga az élet, a vidámság, a boldogság, milyen furcsa még most sem tudok róla múlt időben beszélni, nem tudom kimondani, hogy volt. Úgy tudott kacagni, bohóckodni, mint egy gyerek. Nagyon jólelkű, melegszívű, érdeklődő ember volt, aki szerette megélni az életet”

Az énekesnő halála óta még csak négy hónap telt el, de még mindig felfoghatatlan. Szepesi Mátyással gyakran megesik, hogy eszébe jut valami, amivel szeretné felhívni Julit, és amikor már a telefonért nyúl esik le neki, hogy nem teheti meg többé.

“Hiányzik a mosolya, az embersége, a pozitív gondolkodása, az érzékenysége, a kedvessége.”

Fábián Julinak rövid, mindössze 37 év jutott, de ez az idő meglehetősen tartalmas volt, sok mindent elért, amire vágyott, sok munka árán, semmi nem hullott az ölébe, mindenért megdolgozott. Teljes és nagyon gazdag életet élt.

“Ha valaki ilyen fiatalon meg el, sokszor mondják: mennyi minden lehetett volna még! Julira én azt mondanám, annyi minden volt.”

Az énekesnő betegsége kellős közepén, sőt a vége felé is tervezgetett, tele volt célokkal, álmokkal, egy percre sem hagyta el magát, élni akart. Betegségéről jó ideig csak a hozzá legközelebb állóknak beszélt, majd végül felvállalta a nyilvánosság előtt is, hogy másoknak segítsen és erőt adjon ezáltal.

Őt 2017-ben végül örökre legyőzte a rák, de barátai folytatják a munkát: létrehoztak egy Juli nevét viselő alapítványt, hogy olyan zenészeket támogassanak vele, akik valamilyen betegség folytán nem tudnak dolgozni. Május 6-ra emlékkoncertet is szerveznek, a bevételt pedig az alapítványnak ajánlják fel.

A teljes interjú a Best Magazin legújabb 16. számának 56. oldalán olvasható.

 

Keresés az oldalon