Évek óta oktat életmentést, de most először gyakorolta élesben a rendőrnő, aki megmentette a kis Hunort

'Amint kihúztuk a kisfiút a vízből, a fejét oldalra fordítottam, hogy a szájából kijöjjön a víz. Akkor még nem lélegzett, ezért szájon át azonnal megkezdtem az újraélesztését.'

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-21 12:09

Elsõsegélynyújtó-verseny Budapesten (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Augusztus 19-én Mondok Lilián Amarill őrmester a Gyömrői Tófürdő vendégeinek biztonságára vigyázott, amikor negyed hat körül a strandolók szóltak neki, hogy egy eszméletlen kisfiút húznak ki éppen a vízből. A rendőrnő évek óta oktat életmentést, de most először kellett éles helyzetben kipróbálnia tudását –  írja a Blikk.

A 9 éves Hunor nagymamájával és testvérével érkezett a strandra, ahol a gyermek egy sekély vízű területen labdázott. A kisfiú nem tud úszni, és feltehetően rosszul érkezett vissza a vízbe, miután felugrott a gumilabdáért, majd rengeteg vizet nyelt. Hunor hosszú másodpercek múltán sem bukkant elő a habokból, majd egy férfi segített kihúzni a vízből, miközben nagymamája segítségért kiáltott.

Amint kihúztuk a kisfiút a vízből, a fejét oldalra fordítottam, hogy a szájából kijöjjön a víz. Akkor még nem lélegzett, ezért szájon át azonnal megkezdtem az újraélesztését. Párat fújtam, amikor köhögni kezdett, majd szájon át még levegőhöz juttattam, amitől egyre jobban lett. Hatalmas élmény számomra, hogy itt menthettem meg egy fuldokló gyermeket. Ekkor jöttem rá, milyen nagy haszna volt az életmentő tanfolyamra járni, amit évek óta csinálok, sőt, most már oktató is vagyok. A mentők nagyon hamar ideértek, majd átvették a gyerek ellátását

– mesélte az őrmester, aki azt is elárulta, hogy hiába beszélt folyamatosan az ijedt gyermekhez, és kérdezgette őt, Hunor csak a nevét tudta elmondani.

A lap úgy tudja, a fiút a vecsési kórházba vitték, ahol antibiotikumos kezelést kap.

Mai nap hírei

Tegnap bejelentették, hogy lezárják teljesen Magyarországot

napmintnap.com3 órája

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu12 órája

Merkely Béla: akár május közepétől fellélegezhetünk

demokrata.hu12 órája

10 hiba, amit a középkorú nő elkövethet

napidoktor.hu14 órája

Katalin hercegné édesanyja megerősítette a hírt, amit már mindenki sejtett

life.hu14 órája

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu16 órája

Fia leütötte Szabó Győzőt

ifaktor.hu16 órája

Nagyon jó hír a Vodafone ügyfeleknek

itbusiness.hu18 órája