Esztergomi robbantás: Hősi halottá nyilvánította az elhunyt rendőrt a BM

Startlap - Startlap
Kónya Gábor Lajos törzszászlóst posztumusz főhadnaggyá nevezte ki a belügyminiszter.

Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki szerdán Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély – az elsődleges adatok alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő.

 A Belügyminisztérium MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint Pintér Sándor belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Néhai Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

Tűzoltóautó a rendőrségi kordonnál a robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén.
Tűzoltóautó a rendőrségi kordonnál a robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén Fotó MTIMáthé Zoltán

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik.

Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette.

A tárcavezető a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében csütörtökön meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket, akiknek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt – közölte a Belügyminisztérium.

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön

képcím

Izraeli tűzszerészek felrobbantották a Hamász parlamentjét

képcím

Állítja a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin