Esztergomi robbantás: közleményt adott ki a rendőrség

Startlap - Startlap
Egy körözés alatt álló férfi feltehetően szándékosan gázrobbanást idézett elő. A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa, valamint az elkövető életét vesztette. A férfi indítékairól és a robbantás körülményeiről is újabb részletek derültek ki.

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Esztergom külterületén történt intézkedés során egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek.

A robbanás következtében a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, “civil személy nincs a sérültek között”. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban – közölték.

Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.

Esztergomi robbantás: közleményt adott ki a rendőrség

Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
Rendőrautók egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
Rendőrök és mentők egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.
Fotó megosztása:

Az ügyészség azt írta, az eddig beszerzett adatok szerint szerdán a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a TEK főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket – írták.

Hozzátették: az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, “addig a sajtó és a közvélemény türelmét” kérik.

Nagy robbanást akart

 Az Origo információi szerint mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, a Búbánatvölgyben lakó férfi felöntötte a szobát benzinnel, hogy a robbanás ereje még nagyobb legyen. A lap úgy tudja, a robbantó kocsiját tartozásai miatt már korábban lefoglalták. Emiatt haragudott a rendörökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni az autót. 

A KEMMA a Facebook-on terjedő hírek alapján azt írja, van, aki tudni véli, hogy az E.On. akarta kikapcsolni az áramot a férfinél, aki azzal fenyegetőzött, hogy ha ezt megteszik, akkor robbantani fog. Szintén erről beszélt a Gran TV riportere is, ám később helyesbítettek, szerintük az elkövető nem díjtartozás miatt robbantott, hanem egész nap zavartan viselkedett szerdán és ismeretlen ok miatt fenyegetőzött robbantással.

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Öt nőt öltek meg Bécsben egy nap alatt - A hét hírei képekben

képcím

Kerkez kezdett, de a City nem fékezte le

képcím

Sikeresen landolt az Odüsszeusz – több mint ötven év után...