Kiemelt Hírek 2018. augusztus 04.

Erik, a sofőr elárulta: Kate McKinnon a térdét csapkodta, amikor először hallotta a Yozsefvárost

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 04.
Egy évvel ezelőtt tanulta meg a színésznő így a szöveget.

Csütörtök reggelre az egész világ megismerhette Budapest enyhén szólva hírhedt kerületét, a Józsefvárost, miután Kate McKinnon szinte tökéletes magyarsággal elrappelte Jimmy Fallon műsorában az Animal Cannibals Yozsefváros című számát.

A színésznő a showban is elmondta, hogy magyarul nemigen tanult meg a hazánkban töltött idő alatt, viszont ezt a számot az Erik nevű sofőrjétől hallotta és betanulta.

A 24.hu megkereste az emlegetett sofőrt, aki elmesélte, hogy a józsefvárosi Grundnál forgattak több hétig, a szállodából a helyszínre sokszor a környező kis utcákon keresztül hajtottak, meg is jegyezte a McKinnon, hogy egyedi hangulata van a helynek. Erre Erik elmondta, hogy itt nőtt fel, sőt, meg is mutatta a számára fontos helyszíneket és lejátszotta az Animal Cannibals 1996-os rapszámát is a városrészről. Ezt Kate a térdét csapkodva hallgatta. Aztán lefordította neki, hogy miről szól, leírták fonetikusan, végül pedig a show-ban hallhattuk, hogy mi lett belőle. Erik alaposan beavatta a színésznőt a magyar rapkultúrába, nem csak a Kannibálokat, hanem például Ganxsta Zoleet is hallgattak.

Egyébként a forgatás és a tévéműsor között egy év eltelt, de így is tökéletesen megvolt a szöveg és 99 %-osan a kiejtés is.

Keresés az oldalon