Elvitték Magyarországról a jubileumi, 50. Kékszalagot

2015 után ugyanaz a külföldi hajó nyert ismét.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-27 09:05

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Christophe Peclard kormányozta svájci Safram futott be elsőként a balatonfüredi célba az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon csütörtökön késő este.

A jubileumi Kékszalagon rendkívül gyenge szélben haladt a mezőny, a Safram – az egyelőre még nem hivatalos adatok szerint – csütörtök este 21 óra 40 perckor ért célba.
A Safram kormányosa, Christophe Peclard, a legénység tagjai Rodolphe Gautir, Fabien Froesch, Fabian Racloz KF, Nils Palmieri és Antoine Lauriot Prerost.

MTI Fotó: Jánossy Gergely

Másodikként a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette Prevital ért célba 22 óra 01 perckor, Litkey mellett Bartos Zoltánnal, Lovas Zsolttal, Lepp Gyulával, Tóth Róberttel és Oroszlán Gáborral a fedélzeten.

MTI Fotó: Jánossy Gergely

A harmadik a magyar fejlesztésű, kétárbócos katamarán, az Opel Fifty-Fifty lett. Józsa Márton kormányos hajója Kelemen Tamással, Lukáts Csabával, Adorján Csabával, D’albini Andrással, Németh Áronnal és Majthényi Mátyással 22:27-kor haladt át a célvonalon a szervezők tájékoztatása szerint.

Fotó: Aquamagazin.hu

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. A Balatonfüredről induló 155 kilométeres tókerülő verseny teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre. Az idei, 50. Kékszalag Erste Nagydíjon minden eddiginél több, 682 hajó állt rajthoz.

A Kékszalagot tavaly Litkey Farkas a Festipayjel 10 óra 5 perc 17 másodperces idővel nyerte, a verseny abszolút időrekordját a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

Mai nap hírei

260 ezer ember mondott nemet Orbán hazudozására

ezalenyeg.hu2 órája

Természetes tippek a hangyák elüldözésére

napmintnap.com12 órája

Felszámolták Európa egyik legnagyobb kokaincsempész-bandáját

szabadeuropa.hu12 órája

Minden narancsszínben úszik a tűz miatt Kaliforniában és a környező régiókban

koponyeg.hu16 órája

Nem bírunk betelni vele! Enrique Iglesias és Anna Kournikova kislányánál nincs tündéribb

joy.hu17 órája

Téged is felkereshetnek – folytatódik a nagy mezőgazdasági összeírás

agroinform.hu18 órája

Franciaország foggal-körömmel harcol a Bridgestone-gyár bezárása ellen

autopro.hu19 órája

Európai népszerűségrekorder a Fidesz

demokrata.hu19 órája