Eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelők: volt főnökénél találták meg Mácsik Zoltán holmiját

Startlap - Startlap
Közvetett bizonyítékok sokasága került elő a március végi ügy kapcsán.

A Bors információi alapján előrehaladott állapotban tart a nyomozás a márciusban rejtélyes körülmények között eltűnt villanyszerelők ügyében. Mácsik Zoltán még március 31-én találkozott korábbi munkáltatójával, É. Imrével, aki körülbelül hárommillió forinttal tartozott a villanyszerelőként dolgozó családapának. Utoljára egy Győr melletti benzinkúton látták őket együtt, ahonnan mindketten saját kocsijukkal távoztak, találkozóról a töltőállomás biztonsági kamerái felvételt készítettetek.

Az építőipari vállalkozót kihallgatták, de ekkor még elengedték, majd egy hét múlva a rendőrök leteperték az egyik szombathelyi hipermarket parkolójában. A férfi jelenleg előzetesben várja a sorsát.

Az 52 éves villanyszerelő fehér kisbuszára két héttel a férfi eltűnése után bukkant a rendőrség, a jármű rendszámát leszerelték, az üléseken nem volt huzat, a rakteréből hiányoztak az értékes munkagépek. Utóbbiakat a napokban megtalálta a rendőrség, egy É. Imréhez köthető autóbontóban.

A Bors információi szerint ide a helyszíni kihallgatás keretein belül elvezették É. Imrét, aki a lap informátora szerint zavartan viselkedett, mintha ismerné az autóbontó munkatársait. Ráadásul a vállalkozó házából előkerült Mácsik Zoltán pulóvere is, amit az eltűnése napján viselt.

A gyanúsított egyik ismerőse is nyilatkozott a lapnak, aki szerint könnyen lehet, hogy É. Imre egyszerűen megszabadult a holttesttől:

“Azt gondolnánk, megfigyelték, de abban az egy hétben teljesen eltüntethette a holttestet. A letartóztatása előtti napokban bement egy győri boltba, ahol több liternyi hipót és gyorsan kötő cementet vásárolt. Mindezt az eladó mondta másnap Imre egyik alkalmazottjának, aki éppen ott járt.”

Hasonló körülmények között még 2015 nyarán eltűnt egy másik villanyszerelő is, Orlik Vilmos, akinek É. Imre szintén tartozott, róla egyelőre nincs hír.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Nem úszta meg a fiatal lány gyilkosa, hiába telt el 15 év

képcím

Hoppál Péter: Nehéz elhinni, hogy Bagdy teológus fia csak...

képcím

Meggyilkolták Bagdy Emőke fiát