Eltűnt a nyilvánosság elől a szexuális erőszak miatt feljelentést tevő kislány ügyvédje

Sokáig mindent megosztott az üggyel kapcsolatban, most azonban nem hajlandó beszélni semmiről.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-28 14:40

Fotó: Facebook/Dr. Gerencsér András Ügyvédi Iroda

Felnőttfilmeket idéző, megrázó vádakról beszélt Gerencsér András, annak a kiskorú lánynak az ügyvédje, aki két ismert sportolót vádolt meg azzal, hogy két éve hónapokon át szexuális erőszakot követett el rajta. A sértett ügyvédje azonban másfél hete elérhetetlen, telefonokra nem reagál és az irodájában sem lehet megtalálni – írja a HVG.

„Taktikát váltott a szexuális erőszak miatt feljelentést tevő kislány ügyvédje, nem nyilatkozik senkinek” – tudták meg az ügyvéd irodájában a lap munkatársai, amikor személyesen próbálták volna szóra bírni a fiatal lány jogi képviselőjét.

Az ügyvéd szeptember 17. óta elérhetetlen, semmilyen megkeresésre nem reagál. Munkatársai azt mondták, vidéken tárgyal, azt viszont megjósolni sem tudják, mikor lehet újra elérni. Gerencsér András a botrány kirobbanásakor a lapnak azt ígérte, a pszichológus-szakértői vizsgálat után (szeptember 17-én) nyilatkozik – ez nem történt meg. A rendőrség hivatalosan nem ad ki a vizsgálatról információt, ahogy arról sem, a jelentés elkészült-e már – erről egyelőre csak a feljelentést tevő, illetve képviselője tudhat.

„A feljelentésben szereplő férfiak, illetve képviselőik csak abban az esetben értesülnének a szakértői vizsgálat tényéről, illetve ismerhetnék meg annak részleteit, ha meggyanúsítja őket a rendőrség” – mondta egy, az ügy kényessége miatt névtelenséget kérő, büntetőjoggal foglalkozó ügyvéd.

Az ügyvéd szerint Gerencsér András hibázott, mikor elkezdett nyilatkozni az ügyről, például elmondta, hogy a rendőrség szakértői véleményt szerez be. Szerinte ennek nem lett volna szabad nyilvánosságra kerülnie. Nem tett jót az ügynek az sem, hogy Gerencsér nyilatkozatából úgy tűnt, szeptember 17-re meglehet a pszichológusi vizsgálat eredménye, mivel egy szakértői vizsgálat általánosságban több hónapig is eltart.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelenleg ismeretlen tettes ellen nyomoz, a sajtóban megjelentek alapján érintettként megszólaló két férfit sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki az ügyben. Az információcsepegtetések hatására a két férfit rákényszerítették arra, hogy a nyilvánosság elé álljon – holott a hatóságoktól semmilyen információt nem kaptak, hogy valóban róluk lehet szó. Az eljárás jelen szakaszában elsődlegesen kettejük személyiségi joga sérült.

Mai nap hírei

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu8 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu8 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu12 órája

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu17 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu17 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu18 órája

Nagy siker a magyar maszk

demokrata.hu19 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu19 órája