Kiemelt Hírek 2021. október 14.

"Először azzal fenyegettek, hogy a macskámat felhúzzák a kerítésre" - megszólalt Popovics Judit, akit Márki-Zay szerint megzsarolt a DK

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 14.
A Tatabányán civil jelöltként próbálkozó Popovics azt állítja, a helyi DK-s alpolgármester államtitkári állást ajánlott neki, majd fenyegetéseket kapott. Délelőtti hírösszefoglaló.


YouTube/Partizán

“Először azzal fenyegettek, hogy a macskámat felhúzzák a kerítésre” – megszólalt Popovics Judit, akit Márki-Zay szerint megzsarolt a DK

A Tatabányán civil jelöltként próbálkozó Popovics azt állítja, a helyi DK-s alpolgármester államtitkári állást ajánlott neki, majd fenyegetéseket kapott, azt pedig személyesen Gyurcsány Ferenc akadályozta meg, hogy befogadó nyilatkozatot kapjon a hat párt egyikétől. Popovics Judittal Gulyás Márton beszélgetett. Videó és további részletek.

Dobrev vagy Márki-Zay? 12 percben összefoglalták az előválasztási vita legfontosabb történéseit

Miközben szakpolitikai kérdésekben nagy az egyetértés, legyen szó akár a Fidesszel közös alkotmányozásról, az elszámoltatásról, a béremelésekről vagy az euróról, a személyes ellentétek egyre látványosabbak. A két miniszterelnök-jelölt kölcsönösen hazugnak nevezte egymást, Márki-Zay Péter zsarolással vádolja a DK-t, Dobrev szerint ellenfele alkalmatlan miniszterelnöknek. A szerda esti vita videós összefoglalója itt található, erre a linkre kattintva pedig a Závecz Research kutatását találod arról, hogy ki “nyert”, vagyis kinek sikerült meggyőzőbben szerepelnie a választópolgárok között.

Koronavírus itthon: bőven ezer felett jár az új fertőzöttek száma

Május óta nem mértek ilyen rossz napi adatot az új fertőzöttekről. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat ebben a cikkben ismertetik.

Nyolcéves diák halt meg egy móri iskolában 

A kisfiú egy tanórán kívüli sportfoglalkozás közben lett rosszul szerda délután. További információkért katt ide.

Vastag hótakaróba borult a Bükk

GraphicaArtis/Getty Images

Igazi karácsonyi hangulat uralkodik a Bükk több pontján, látványos, mintegy 10 centis hóréteggel. Fotók.

Mélyíti a szakadékot a családok között az adóvisszatérítés

“Nincs családi adózás Magyarországon”

– az adószakértő így kommentálta az szja-visszatérítést, amelynek hatására bizonyos családokban milliós bevételre tehetnek szert, míg más háztartásokban ennek a töredékére sem, vagy akár nulla forintra számíthatnak. A rászorultság elve nyomokban sem érvényesül, éppen a leginkább kiszolgáltatottak járnak a legrosszabbul. Bővebben.

Öt embert gyilkoltak meg íjjal egy norvég város központjában

A Konsberg városi rendőrök egy 37 éves dán férfit vettek őrizetbe, aki csütörtök este városszerte hajtott végre támadásokat. A terrorizmus gyanúját nem zárták ki, a norvég rendőröket felfegyverezték. Mi történt? Innen kiderül.

Már ötéves kortól oltanak a szlovákok

Robert Barca/Getty Images

Csak bizonyos betegségek esetén, szakorvosi döntés alapján jár az oltás az 5-11 éves korosztálynak. Részletek.

Több mint 20 fok is lehet a jövő héten

A jelenlegi, a megszokottnál hűvösebb időt hamarosan lassú melegedés váltja. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon