Elmondta a Fidesz, kit tartanak felelősnek a szemétkáoszért

Startlap - Startlap
Felszólították, hogy vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért

A Fidesz arra szólította fel Gémesi György gödöllői polgármestert, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökét, hogy vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért – közölte Vécsey László, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, újságírók előtt.

Kifejtette: a Zöld Híd Kft. hulladékgazdálkodási ellátási területén – ami 116 települést jelent – nagyon súlyos helyzet állt elő, 40 településről egyáltalán nem gyűjtik össze a szemetet, a többi helységből pedig nem engedik be a Zöld Híd telepére az önkormányzati, illetve hulladékagglomerációhoz tartozó szolgáltatók által begyűjtött hulladékot.

Ezzel szerinte olyan helyzetet állítottak elő, ami egy-két napon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhet.
Ennek a helyzetnek az egyértelmű felelőse a Zöld Híd vezetése, amely évek óta “politikai ügyet generál a hulladéktémából” – jelentette ki Vécsey László, jelezve: a hulladékgazdálkodási társulási tanács elnöke Gémesi György gödöllői polgármester, az Új Kezdet ellenzéki párt elnöke, aki az LMP-vel választási szövetséget kötött.

A Zöld Híd ügyvezető igazgatója pedig Gyenes Szilárd, aki Gémesi György alpolgármestere volt, és egyébként az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult a választáson – tette hozzá.

A fideszes képviselő szerint képtelenek feldolgozni a választási vereséget, most azonban olyan politikai döntést hoztak, amellyel az emberek ellátásbiztonságát veszélyeztetik.

Ezt vállalhatatlannak minősítette, és az illetékes országgyűlési képviselők, továbbá polgármesterek nevében is felszólította Gémesi Györgyöt, hogy vállalja a felelősséget az előállított helyzetért, minél előbb kezdje meg a károk helyreállítását, ha pedig erre nem hajlandó, akkor a kormány vegye át a Zöld Híd irányítását.

Órákon belül meg kell oldani a helyzetet – mondta Vécsey László.

Ez is érdekelhet

képcím

Airsoft pisztollyal lőttek Budapesten kukásokra

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses