Elképzelték már a Gyűrűk urát a Kill Bill stílusában?

Startlap - Startlap
Kiderült, a közelmúltban zaklatással vádolt Harvey Weinstein Quentin Tarantinót szerette volna rendezőnek.

Nem sokon múlt, hogy Quentin Tarantino rendezze a Gyűrűk urát – írja a port.hu.

Egy nemrégiben megjelent könyv szerint a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein annak idején megfenyegette Peter Jacksont, a Gyűrűk ura-trilógia rendezőjét, hogy amennyiben nem hajlandó egy filmbe belesűríteni a háromrészes alkotást, úgy a rendező repül.

Amit csak el tudsz képzelni: Peter Jackson és Középfölde megteremtése (Ian Nathan Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth) című kötetében az áll, hogy Weinstein szerint az új-zélandi rendező csak a pénzt akarja pazarolni, és ha nem sűríti össze J.R.R. Tolkien trilógiáját egy filmbe, akkor lecseréli őt a Szerelmes Shakespeare rendezőjére, John Maddenre, vagy Quentin Tarantinóra.

Ahogy már kiderült, maradt a trilógia, mert a film átkerült a Miramaxtól a New Line Cinemához, amelynél Weinstein már nem rendelkezett akkora hatalommal, hogy beleszóljon a film készítésébe. A médiamogul azt azonban elérte, hogy a filmbe ne válogassák be Ashley Judd és Mira Sorvino színésznőt, akiket – másokkal egyetemben – korábban szexuálisan zaklatott.

Mindenesetre érdemes eljátszani a gondolattal, milyen lett volna a Gyűrűk ura, ha a Kill Bill, a Ponyvaregény, a Kutyaszorítóban és a Becstelen brigantyk rendezője jegyzi a produkciót.

Ez is érdekelhet

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

Semjén: A nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban misét

képcím

A Barátok közt sztárja 17 nm alapterületű, vezetékes víz...