Semjén: A nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban misét

Mondatai igazán érdekesen hatnak a koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet bejelentése után. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-11 17:52

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Semjén Zsolt meglepő ötlettel állt elő, miután kihirdették a veszélyhelyzetet

A kormány a koronavírus miatt megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, Semjén Zsolt mégis jó ötletnek tartja, ha a nagyobb templomokban sűrűbben tartanának miséket. A szinte hihetetlennek tűnő történet itt fog kiteljesedni. 

Koronavírus – minden, amit érdemes tudni róla

Szerdán kora délután, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az egész ország területére érvényes veszélyhelyzetet. Hogy ez milyen intézkedéseket tartalmaz a beutazási tilalmon és az egyetemek bezárásán túl, ide kattintva tudhatsz meg minden részletet. Még délelőtt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) vezetősége is tájékoztatást tartott: arról, hogy milyen alapvető hiányosságok vannak az egészségügyi dolgozók védelméhez szükséges eszközökben – mindezekről errefelé lehet megdöbbenni.

Az Olaszországban élő magyarok mindeközben már az itthoniakat figyelmeztetik: leírásaikban telített intenzív osztályokról, betegszelektálásról számolnak be – a beszámolóikért csak egyet kell kattintani. 

Koronavírus: válaszok a legfontosabb kérésekre

Indokolt a veszélyhelyzet bevezetése? Miért pont 100 fő fölött nem szabad zárt téri rendezvényeket szervezni? Hova mehetünk, és hol vagyunk nagyobb veszélynek kitéve? Az alábbi írásból minden kiderül!

Kórház a járvány közepén – Így néz ki a Szent László

Luxus volt, amikor épült és luxust ígért a jövőre a kormány, de most siralmas állapotban van a koronavírus elleni harc központjának számító Szent László kórház. A mostani állapotokról készült képeket ebben a cikkben lehet megtekinteni.

Mostantól az állam bárki cége felett átveheti az ellenőrzést

Minderről az Mfor.hu újságírója kérdezett a szerdai Kormányinfón – itt megtudhatod miért, és miként is lehetséges mindez.

Molnár Áron kártékony embernek nevezte Eszenyi Enikőt

Fotó: 24.hu / Ivándi-Szabó Balázs

A magyar sajtóban hétfőn több olyan cikk is napvilágot látott, melyben névvel és név nélkül nyilatkoztak a Vígszínház vezetőjéről egykori kollégái, felemlegetve a megalázásokat, a mérgezőnek tartott légkört, sőt még a kirúgásokat is. Minderre ráerősített Molnár Áron is, aki szerda reggel élő adásban kritizálta a színésznőt. A felvételt, melyen elhangzottak az ominózus kemény mondatok, itt lehet megtekinteni. 

A győri polgármester teljesen higgadtan szólt vissza Orbán kedvenc sport-újságírójának

Pár napja szabadultak el az indulatok, amikor Győr új polgármestere, Dézsi Csaba András egyszerűen lesajnálta a helyi focit. Történt ugyanis, hogy az Nb2-es Győri ETO tulajdonosa pénzt próbált kérni a várostól, konkrétan az ő támogatását kérve – de mindezt Dézsi a gyenge szereplésük miatt elutasította. 

Azóta a több kört megért adok-kapokba beszállt a miniszterelnök kedvenc sport-újságírója, Szöllősi György is, de úgy látszik az új polgármester lendületét ez sem törte meg, neki is rendületlen erővel szólt vissza Dézsi Csaba András.  Keresetlen, szókimondó szavaira errefelé lehet rácsodálkozni.

Végső búcsút vettek Székely Évától

A Farkasréti temetőben szerdán utolsó útjára kísérték Székely Éva olimpiai bajnok úszót, aki február 29-én hunyt el 92 éves korában. További részletek ebből a cikkből tudhatóak meg. 

Csőd szélén a magyar buszos cégek, az áruszállítóknál óriási a bizonytalanság

A buszos személyszállítással foglalkozó magyar cégek többsége a túlélésért küzd – a koronavírus okozta helyzetről az alábbi cikk számol be.

Harvey Weinstein gyakorlatilag örökre rács mögé került

2017 őszén jelent meg a Weinstein zaklatási ügyeiről szóló New Yorker-cikk, ami elindította a metoo-mozgalmat is. Weinstein akkor még Hollywood egyik leghatalmasabb alakja volt. Mára már semmi sem maradt egykor nevével jelzett filmbirodalmából. Szerdán, az ügyében eljáró James Burke bíró bejelentette, mekkora büntetés is róttak ki hivatalosan Harvey Weinsteinre. Hollywood történetében teljesen egyedülálló perben rendkívüli ítélet született. Ha kíváncsi vagy meddig marad rács mögött az egykor nagy hatalmú producer, akkor csak ide kell klikkelned. 

Mai nap hírei

Ma is hatezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu2 órája

Újra lesz itthon is visszaváltási rendszer

transpack.hu3 órája

Biztonsági rés a Facebook Messengerben: mindenki lehallgatható volt

gsmring.hu4 órája

Tatra – 170 éves jubileum

gepmax.hu6 órája

A női fehérnemű története

she.life.hu7 órája

Nagyot újít a Huawei

itbusiness.hu16 órája

Az elektromos járművek véget vethetnek a kőolajkorszaknak

szimpatika.hu17 órája

Sosem látott bikinis fotó került elő Diana hercegnéről

joy.hu19 órája