Kiemelt Hírek 2018. július 26.

Elképesztő összeggel tartozik a magyar autópályák pótdíjrekordere

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 26.
A magyar rendszámú autós egy év alatt 297 alkalommal hasított matrica nélkül.

A tavalyi év folyamán 297 esetben kötelezték pótdíjfizetésre azt a magyar rendszámú autóst, aki a pótdíjakat egyszer sem fizette be, így már több mint 17 és fél millió forintos tartozást halmozott fel – tudta meg a Pénzcentrum.

A magyar költségvetés az idei év első felében bruttó 162 milliárd forintot szedett össze az e-matricából és az útdíjból.

Az éves és a megyei e-matricák értékesítési darabszámának erőteljes növekedéséből arra következtetünk, hogy a járművezetők az elmúlt években tudatosabbá váltak. Az ad-hoc vásárlások arányának csökkenése és a hosszabb érvényességi idővel rendelkező matricatípusok arányának növekedése azt mutatja, hogy az autósok körültekintőbben tervezik meg utazásaikat

– magyarázta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) vezérigazgatója.

A gigabírságot összehozó rekorder nem az előrelátó sofőrök táborát gyarapítja: nem csak az e-matrica megvásárlását mulasztotta el, de egyetlen alkalommal sem fizette be a pótdíjat 30 napon belül. A renitens autósnak így jelenleg egész pontosan 17 671 500 forintot kéne megtérítenie. A NÚSZ azt is elárulta, hogy lehetetlen behajtani a milliós összeget, ugyanis a végrehajtó senkit sem talált a rendszámhoz tartozó címen.

Keresés az oldalon