Nem volt elég a part, bevezették a Balatont az MNB épületéhez

Startlap - Startlap
Függetlenül attól, hogy látványtónak, jóléti vízfelületnek vagy csatornának nevezzük, megállapítható, hogy a képződmény emlékeztet egy medencére. Délelőtti hírösszefoglaló.

Nem volt elég a part, bevezették a Balatont az MNB épületéhez

“Jóléti vízfelület” kialakítására kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén, ahol jegybanki konferenciaközpont létesül. Az esetet feltáró, fotókat is tartalmazó cikk itt olvasható.

Donald Trump Orbánnak: We love Hungary!

Újabb videót tett közzé amerikai látogatásáról hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor. A rövid bejátszás gyakorlatilag egy némafilm, zenei aláfestéssel. Ha megnéznéd, ide kattints.

Gazprom: Nem lehet visszaállítani az Északi Áramlat 1 turbináját

Putyin emlékeztetett, hogy az a turbina, amelyet Kanadába küldtek karbantartásra, jelenleg Németországban van, de „nincs meg minden papírja”; Zelenszkij a kínai elnökkel tárgyalna; a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója szerint egyre rosszabb a helyzet a zaporizzsjai erőműben; több mint 13 ezren érkeztek Ukrajnából szerdán. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre itt.

Megvan, mennyivel drágulhatnak az autópálya-matricák

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mivel a 2023-as autópályadíjakat is az augusztusi inflációhoz kötik, körvonalazódni látszik, mekkora drágulásra számíthatnak jövőre az autósok. A nem túl szívderítő összegeket ebben a cikkben közlik.

Kémfilmbe illene az al-Káida vezérének kivégzése

A CIA hónapokon keresztül figyelte Ajmán az-Zaváhíri napi rutinját. Ugyan a házát sosem hagyta el, az erkélyre minden nap kiült olvasni, ott érte a dróntámadás. Részletek.

Feljelentették Jakab Pétert

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt a Jobbik feljelentette volt elnökét, aki állításuk szerint leváltása előtt 103 millió forint értékben kötött szerződéseket a frakcióvezetés tudta nélkül. Bővebben.

Leszakadt a mászóka az egymilliárdos játszótéren

1,2 milliárd forintból készült el Debrecenben a Sziget-kék játszótér, de nem sokkal a megnyitása után már le kellett zárni egy részét. Videóriport.

A TEK ment a napszámos Top50-es bűnözőért

Forrás: Police.hu

A 41 éves Sz. E. Istvánt terrorcselekmények miatt keresték. A férfi tagja volt a 2007-ben életre hívott – Budaházy Györgyhöz köthető – Hunnia nevű nemzeti radikális mozgalomnak, amelyhez számos 2007-ben, 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény volt köthető. Hónapok óta körözték, a rendőrség fejvadászai fogták el a TEK segítségével. A videó itt látható.

Nem oldja meg az aszályt a következő hidegfront sem

Szombaton tetőzik a hőhullám, majd hidegfront érkezik. Bár szórványosan kialakul zápor, zivatar, a várható csapadékmennyiség messze elmarad a szükségestől. A részletes időjárás-előrejelzésért katt ide.

 

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Magyar Péter: Lévai Anikónak "méltatlanul alulértékelt a...

képcím

Orbán a Parlamentben: Az elnök asszony lemondása helyes döntés...