Kiemelt Hírek 2018. június 23.

Elhunyt nővére feláldozta sportkarrierjét Növényi Norbert miatt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 23.
Testvére a volt olimpikon bírósági ítélete utáni nap hunyt el.

Növényi Norbertet két és fél héttel ezelőtt ítélte el a bíróság első fokon három év négy hónap börtönbüntetésre adócsalásért és magánokirat-hamisításért. Az egykori olimpikon nagyon rosszul viselte a döntést, amit rögtön másnap egy újabb szörnyű hír tetézett: súlyos beteg nővére elhunyt.

Növényi a Borsnak mesélt testvérével való kapcsolatáról:

„Nagyon jó testvérek voltunk Angélával, imádta őt az öcsém és én is. Négy évvel ezelőtt autóbalesetben meghalt a fia és szerintem ezt soha nem tudta feldolgozni. Én hiszek abban, hogy minden betegségnek van valami pszichés eredete és talán ezért is diagnosztizálhattak a nővéremnél daganatos betegséget” – mondta a sportolóból lett színész, aki úgy gondolja, testvére már nem is igazán akart meggyógyulni.

„45 kilót fogyott, és úgy vélték, a veséjével és a májával lehet gond, aztán egy ismerősön keresztül bekerült a váci kórházba, ahol rájöttek, hogy a tumor már négy bordáját megette és végső stádiumban van. Majdnem minden nap benn volt nála a lánya, ahogy a párom és én is. Az utolsó napján Angyalka megvárta a lányát, megfogta a kezét, könnyezni kezdett és még el tudtak köszönni egymástól” – emlékezett vissza a szomorú pillanatokra. Hozzátette azt is, hogy nővére szintén sportolt, kiváló diszkoszvető és gerelyhajító volt, de mivel látta, hogy neki is jól megy a sport és elég szorgalmas is hozzá, inkább elment dolgozni, hogy ezáltal is segítse szüleiket és ezzel öccsét is.

 

Keresés az oldalon