Elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy tagja

Többen meghaltak az éjjel Fejér megyében, miután busszal ütközött egy autó. A Hableány kapitányának családja nem akarja, hogy a Duna legyen L. László végső nyughelye. Százak tüntettek a győri egyházi iskola előtt, ahol indoklás nélkül leváltják a népszerű igazgatót. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-07-08 08:40

MTI Fotó: Soós Lajos

Elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy tagja

Vasárnap késő este jelent meg az Irigy Hónaljmirigy közösségi oldalán a lesújtó hír: elhunyt Ambrus Zoltán, a zenekar örökös tagja. A zenekar közleményét ebben a cikkben nézheted meg, ahol a zenész életének nehéz éveiről is olvashatsz

Többen meghaltak az éjjel Fejér megyében, miután busszal ütközött egy autó

A Fejér megyei Balinka térségében hétfőre virradó éjjel egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött, amelynek következtében többen életüket vesztették. A baleset részleteiről ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

A Hableány kapitányának családja nem akarja, hogy a Duna legyen L. László végső nyughelye

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a dunai hajóbalesetben elhunyt L. László kapitánynak és P. János matróznak hajós temetést rendeznek, és az áldozatok hamvait a Duna budapesti szakaszán a folyóba szórják. A sajtó újabb értesülései szerint azonban a család másmilyen temetést szeretne, amelynek részleteiről ebben a cikkben olvashatsz.

Százak tüntettek a győri egyházi iskola előtt, ahol indoklás nélkül váltják le az igazgatót

Nem gyakran történik olyan a magyar katolikus egyházban, ami most Győrben zajlik: nyíltan ellenállnak Veres András püspök döntésnek, amelynek értelmében 25 év után váratlanul egy idegen külsősre cserélik a helyi Apor Vilmos Iskolaközpont igazgatóját. A püspök mindezt hivatalosan nem indokolta meg. A változtatás ellen nemcsak demonstrációval lépett fel az iskola körüli közösség, hanem gyakorlatilag minden követ megmozgatnak.

Kidőlt fák és leszakadt villanyvezetékek a vasárnapi vihar nyomában

Országszerte mintegy 80 esetben avatkoztak be a tűzoltók a hétvégén a vihar miatt. Van olyan település, ahol a lakosság fele áram nélkül maradt. Az alábbi cikkben részletes beszámolót olvashatsz arról, milyen durva károkat hagyott maga után a szésőséges időjárás.

Mészáros Lőrincnek van egy veszteséges cége, ahova úgy ömlik a közpénz, mintha nem lenne holnap 

2015 egy remek év volt az akkor még teljesen ismeretlen, 2014 áprilisában alapított cégnek, a TK-Tisza Projekt Kft.-nek: irdatlan összeget kaptak a kormánytól vissza nem térítendő állami támogatás formájában, továbbá hitelként kormányközeli, illetve állami bankoktól. Úgy, hogy a vállalatnak saját tőkéje nem volt, és érdemi üzleti tevékenységet nem végzett. Az azóta már Kall Ingredients néven futó, Mészáros Lőrinc tulajdonába került cég újabb gigatámogatást kap, miközben termelni az izocukron kívül csak veszteséget sikerült. A következő cikkből megismerheted a pontos számokat és az egyéb részleteket.

Nincs párja a világon a Medve-tónak

Forrás: Wikipédia/Kántor Lajos

Hivatalosan is a világrekorder lett az erdélyi Szovátán lévő Medve-tó, amelyhez fogható nincs még egy a világon a World Academy Record szerint. Ha érdekel, mitől olyan különleges a 144 éves sós vízű tó, akkor olvass tovább!

Nagyon hűvös hajnalok jönnek

A következő napok során egyre hűvösebb levegő áramlik térségünkbe, plusz éjszakánként jelentősen mérséklődik. a légmozgás, hajnalonta helyenként radikálisan lecsökken a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséért ide kattints.

Mai nap hírei

Hazahívják külföldről a szlovák orvosokat

szimpatika.hu5 órája

S.O.S ! Elloptak egy BUSA tárcsát, a nyomravezetőnek jutalom jár!

agroinform.hu6 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu8 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu10 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu15 órája

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

ezalenyeg.hu15 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu17 órája