Életveszélyes állapotú mentőautóval kell közlekedniük a borsodi mentősöknek

Startlap - Startlap
A megoldás: 'menjenek lassabban'.

Tiltakozásuk ellenére olyan mentőautóval kellett vonulniuk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentőknek, mely állapota a biztonságos közlekedést és a mentést is veszélyezteti – tették közzé a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook oldalán.

A járműről szóló videóban látható, hogy nem sok minden tartja össze a gépkocsi egyes alkatrészeit

A mentősök elmondásuk szerint többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, melyre azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.

“A MOMSZ B-A-Z megyei mentőgépkocsi-vezető tagjaink azzal kerestek meg, hogy az OMSZ –tiltakozásuk ellenére – arra kötelezi őket, hogy olyan mentőautóval vonuljanak, amelynek a műszaki állapota nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyezteti, mivel a mentőautó rossz műszaki állapota hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét. Mivel a mai napon egyébként is a megyében volt dolgom, elmentem és megnéztem, és megdöbbentem. A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de – többek között a nemrégiben kinevezett műszaki osztályvezetővel az élen – azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.
Dr. Kusper Zsolt
elnök”

 

Forrás, címlapfotó: Facebook

Ez is érdekelhet

képcím

Megszólalt a hamburgerezésért feljelentett mentős: "Komoly...

képcím

82-nél több koronavírusos sosem volt egyszerre...

képcím

Videóra vették, ahogy 60 menekült megpróbált betörni a röszkei...