Elárverezhetik a miskolci kórház sugárterápiás gépeit

Startlap - Startlap
Négy helyett jelenleg csak egy gépet tudnak használni a daganatos betegek kezelésére.

Végrehajtás zajlik a Medcenter Kft. ellen, ami a miskolci kórházban levő – de saját tulajdonukban levő – sugárterápiás gépeket üzemeltette és karbantartotta. A cég több mint egy éve hiába követeli a pénzét a kórháztól – írja a Népszava.

Még 2018 áprilisában az akkori igazgató, Tiba Sándor felbontott a szerződést a Medcenterrel. A kórház nem fizet a cégnek, így ők nem tudják törleszteni a sugárterápiás gépek vásárlására felvett hiteleket. Ezeket a gépeket tavaly márciusban zálogjeggyel látta el a bank, most pedig elindították a végrehajtást a cég ellen.

Így elképzelhető, hogy árverésen értékesítik a daganatos betegek kezelésére szolgáló gépeket.

 

A lap azt írja, napi 10-30 beteget nem tudnak fogadni, mert a korábbi négy helyett már egy ideje csak két gép működött, csütörtöktől viszont már csak egy – a többit javítani kell vagy cserélni. Van viszont egy teljesen új gép a raktárban, amit a Medcenter és a kórház közötti elszámolási vita miatt nem tudnak üzembe helyezni.

A kórház szóvivőjének nyilatkozata szerint a betegellátás ennek ellenére folyamatos és a szakma szabályainak megfelelően történik. „A betegellátás 3 lineáris gyorsító és egy CT szimulátor által biztosított, amelyek közül a többihez hasonló tökéletes működés érdekében az egyik eszköz jelenleg javítás alatt áll.”

 

Ez is érdekelhet

képcím

Tömeges ételmérgezés egy budapesti kórházban

képcím

Európa legkevésbé élhető városai között szerepel az egyik...

képcím

Kigyulladt a Semmelweis Egyetem egyik részlege