El nem hiszed, kik nyújtottak be etikai panaszt Hadházy Ákos ellen

Startlap - Startlap
Az MTVA-székházban történtek miatt.  

Panaszt nyújtott be két állatorvos Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, eredeti szakmája szerint állatorvos ellen az MTVA Kunigunda utcai székházában tanúsított magatartása miatt a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságához. Az etikai eljárást kezdeményező dokumentumot egyik aláírója, Szinesi András állatorvos juttatta el pénteken az MTI-hez.

A december 19-ei keltezésű panasz szerint Hadházy Ákos december 16-17-én “az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett”.

A két aláíró szerint “a kolléga magatartása súlyosan szembemegy a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatában foglalt idevonatkozó szabályokkal”. A panasz hivatkozik egyebek között a szabályzat azon pontjára, mely szerint az állatorvosnak “az állatorvosi tevékenység során józan, szakszerű és társadalmilag elvárható magatartást (alkalomhoz illő, kulturált megjelenéssel) kell tanúsítania”.

Az nem világos, hogy az aláírók miből következtettek arra, hogy Hadházy az MTVA épületében “állatorvosi tevékenységet” folytatott, illetve ha nem ez a következtetésük, akkor miért hivatkoznak a szabályzatuk ezen pontjára, amikor elítélik a képviselő magatartását.

A két aláíró szerint Hadházy Ákos magatartása összeegyeztethetetlen a kamarai szabályok mellett állatorvosi esküjének azon részével is, mely kimondja: “arra törekszem, hogy az állatorvos-tudomány, valamint Alma Materünk jó hírnevét öregbítsem, megbecsülését előmozdítsam. Isten engem úgy segéljen!”

A kamara etikai bizottságához intézett panaszt jegyző Szinesi András és Herényi Bulcsu állatorvosok szerint “megállapítható, hogy dr. Hadházy Ákos az etikai vétség tényállását kimerítette”.

A közönségnek Szinesi András neve a tévéből is ismerős lehet. Legalábbis az Echo TV nézői találkozhattak már az állatorvossal a csatorna egyik beszélgetős műsorában, ahol a magukra maradó kutyákkal kapcsolatban adott tanácsokat.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor másik lánya is saját céget alapított

képcím

Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György...