Kiemelt Hírek 2021. július 05.

Egy jó és egy rossz hír: változás a jogosítványoknál; feketelistára került Orbán

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 05.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Orbán Viktor az uniós miniszterelnökök közül egyedüliként szerepel egy aggasztó névsorban. A jó hír a vezetői engedélyekkel kapcsolatos.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Egységes szabályozás érvényesül az Európai Unió tagállamaiban a vezetői engedélyek érvényességének automatikus meghosszabbítására. Ha érdekel, hogyan érinti a te jogosítványodat a szabályozás, ebből a cikkből megtudhatod.

Rossz hír

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet 37 olyan állam- vagy kormányfőt mutatott be, akik erőteljesen fellépnek a sajtószabadság ellen. A “sajtószabadság ragadozóinak” feketelistájára egyetlen uniós vezető került fel: Orbán Viktor. Részletek.

Keresés az oldalon