Kiemelt Hírek 2021. június 10.

Egy jó és egy rossz hír: előbbi Orbántól, utóbbi a Balatonról érkezett

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 10.
Egyik szemünk sír, a másik nevet; új cikksorozatunkban mindennap egymás mellé állítunk egy jó, és egy rossz hírt is. Ma a miniszterelnök bejelentésének örülhetünk. Aggódnunk a Balatonért kell.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő történésekről, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A csütörtöki kormányinfó két szempontból is rendkívüli volt. Egyrészt hosszú hónapok után először zajlott újságírók jelenlétében a tájékoztató, másrészt Orbán Viktor is mikrofon mögé állt. A miniszterelnök itt jelentette be, hogy nemzeti konzultációt tart a kormány a gazdaság újraindításáról. A leendő kérdések közül ötöt fel is sorolt Orbán, tartalmukat ebből a cikkből ismerheted meg. Elöljáróban annyit, hogy az ötből három a pénztárcánkat is érinti, jó értelemben.

Rossz hír

A Világgazdaság a belföldi turizmus és vendéglátás nyári kilátásairól tartott konferenciát, amelyen Szári Zsolt balatoni miniszteri biztos két rossz hírrel is szolgált: az egyik azokat érinti, akik szeretnének a magyar tengernél nyaralni, de még nem szervezték meg az utat, a másik a Balaton élővilágával kapcsolatos. Részletek.

Keresés az oldalon