Egy 12 éves kisfiú karácsonyi kívánsága: sírkövet kért legjobb barátja sírjára

Startlap - Startlap
Az elhunyt kisfiú édesanyja nem tudta kifizetni a síremléket, ezért hűséges kis társa vette kezébe a dolgokat. Azért, hogy aki szeretné meglátogatni a temetőben a barátját, az meg is találja őt.

Detroit News számolt be két 12 éves kisfiú, Kaleb Klakulak és Kenneth “K.J.” Gross megható barátságának történetéről, amelynek K. J. leukémiája fájdalmasan hamar vetett véget. Kaleb a végsőkig K. J. mellett volt, és halála után sem hagyta el legjobb barátját. 

K. J. 13 hónapos volt, amikor az orvosok leukémiával diagnosztizálták. Kétszer is legyőzte a rákot, de május elsején, 12 éves korában a kórházban elhunyt a kezelések okozta súlyos szövődmények miatt. Édesanyja, San nem engedheti meg magának, hogy kisfiának tisztességes sírkövet vegyen, amiről amikor Kaleb értesült, rögtön segíteni akart, és mindent megtett azért, hogy barátja karácsonyra kaphasson egy sírkövet.

Azt szeretném, ha az emberek meg tudnák találni K. J. sírját, amikor meg akarják látogatni őt

– mondja Kaleb. A kisfiú egyrészt mindenféle egyszerű munkát elvállalt, és az így befolyó összeget félretették, másrészt édesanyja segített neki egy online gyűjtést szervezni. Anyukája szerint a kezdeményezés Kalebnek is sokat segít a gyászban.

K.J. édesanyja az iskolai menzán dolgozott egészen addig, amíg Kalebet januárban befektették a kórházba. Azóta már újra munkába állt, de Alzheimer-kóros édesanyja és négy másik gyermeke mellett hiába dolgozik, nem tud eleget keresni.

As Kaleb says… it's not goodbye buddy!!!! Till we see your smiling face again…. 💚💚💚💚 love you so much! Thank you for bringing sunshine to our lives !!!

Közzétette: Kristy Jo Hall – 2018. május 12., szombat

K. J. két csontvelőátültetésen esett át, majd úgy tűnt, végre minden rendbe jött, az orvosok 2015-ben megállapították, hogy a rák eltűnt a szervezetéből. Később azonban kiderült, hogy súlyos szívelégtelenség alakult ki a kisfiú testében az erős kemoterápiás kezelések következtében.

Kaleb a szabályok szerint túl fiatal ahhoz, hogy beengedjék az intenzív osztályra, de az osztály mégis kivételt tett vele, miután látták, mennyire ragaszkodik egymáshoz a két kisfiú. Együtt videójátékoztak és festettek a kórteremben, K. J. az intubáció miatt beszélni nem tudott, de így is tökéletesen tudtak kommunikálni egymással.

Közzétette: Kristy Jo Hall – 2018. április 10., kedd

K. J. állapota folyamatosan romlott, és amikor már csak a gépek tartották életben a gyermeket, a család és Kaleb elbúcsúzott a fiútól, és lekapcsolták a gépeket. Az adománygyűjtés sikeresen halad, a sírkő megvásárlásához szükséges 2500 dollár már összegyűlt, de továbbra is várnak felajánlásokat, amivel K. J. családját segítenék.

Ez is érdekelhet

képcím

A miniszterelnök-jelöltek második vitája: Karácsony...

képcím

Drámai fotó jelent meg a menekülő afgán civilek evakuálásáról

képcím

Beteg rajongója kezelésére gyűjt Dolhai Attila