A miniszterelnök-jelöltek második vitája: Karácsony elhatárolódott Tóth Csabától

Startlap - Startlap
Az első vita az udvariasság jegyében telt, ezúttal már a homoszexualitás és az őszödi beszéd is hevesebb indulatokat váltott ki. Aztán Karácsony Gergely ledobta az atombombát Zuglóval. Esti hírösszefoglaló.

RTL Klub

A miniszterelnök-jelöltek második vitája: Karácsony elhatárolódott Tóth Csabától

Az első vita az udvariasság jegyében telt, ezúttal már a homoszexualitás és az őszödi beszéd is hevesebb indulatokat váltott ki. Aztán Karácsony Gergely ledobta az atombombát Zuglóval. Mutatjuk a legfontosabb, legizgalmasabb történéseket.

Adománygyűjtés indult az előválasztás miatt: nem tudják finanszírozni az eszközöket a szervezők

Jó hír ugyanakkor, hogy négy nap alatt 270 ezren adták le a voksukat. További információkért katt ide.

Márki-Zay Péter: Szájer József egymaga többet ártott a Fidesznek, mint az ellenzék 2010 óta összesen

“Az eddigi ellenzéki teljesítményről meglehetősen lesújtó véleményem van” – mondja, és akad kritikája bőven a pártokról, ezért tervez szakértői kormányt. Azt szeretné, ha a kormány több lenne puszta politikai intézménynél, és legalább olyan hatékonyan működne, mint egy vállalat, valamint olyan alkotmányt akar, amit a Fidesz is elfogad, ugyanakkor egyetlen szempont vezérli: “váltsuk le Orbán Viktort”. A 24.hu miniszterelnök-jelöltekkel készülő beszélgetéssorozatában Márki-Zay Pétert kérdezték. Interjú.

Kiderült, mennyi lesz a jegy a MÁV új prémium kocsijára, és az is, hogy mitől érezhetjük majd a luxust

MTI/Máthé Zoltán

A vasúti társaság saját maga fejlesztette és gyártja az IC+ kocsikat, amelyek új szolgáltatási színvonalat jelentenek az eddigi kínálathoz képest. Különösebben tapasztalt utasnak sem kell lenni ahhoz, hogy tudhassuk, ehhez nem feltétlenül kell magasra tenni a lécet, mindenesetre a MÁV ezúttal tényleg igyekezett. Fotók és további részletek itt.

Karácsony: A Jobbik és az ellenzéki összefogás érdekében nagyon határozottan ki kell mondani, hogy az ózdi jelölt nem lehet jelölt

Karácsony Ujhelyi István péntekenként jelentkező YouTube-sorozatának vendége volt. A főváros főpolgármestere és a szocialista EP-képviselő az előválasztásról, az EU-ról és még sok minden másról beszélgettek, például arról, hogyan lehetne lebontani a NER rendszerét anélkül, hogy jogállamisági problémák vetődnének fel. Videó.

Megkezdődhet az új kelenföldi buszterminál tervezése

Aláírták a szerződést a Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciumával a projektről, amelynek értelmében a BKK és a Volánbusz járatok közös végállomást kapnak, valamint jelentősen bővülnek a parkolóhelyek. A projektről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Újabb milliárdos ingatlanvagyon eladását javasolja az V. kerület fideszes vezetése

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester addig szavaztatta az eladásokról a kerületi testületi ülést, amíg meg nem született az általa kívánt eredmény, ugyanis a fideszes képviselők nem találták el a megfelelő gombot – állítja a helyi ellenzék közös frakciójának vezetője. A 2,1 milliárd forint összértékű ingatlancsomagot 30 százalékos kedvezménnyel értékesítené a vezetés, úgy, hogy az eladás szükségességét igazoló dokumentumok eddig nem kerültek elő. Az önkormányzat azt mondja, minden szabályosan zajlik. Bővebben.

Kifakadt a Magyar Színházi Társaság: történelmi bűn lenne Vidnyánszky alá szervezni az értékes ingatlanokat

A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat értelmében az Országos Színháztörténeti Múzeum klasszicista épülete, Bajor Gizi egykori magánvillája, valamint az annak szomszédságában álló OSZMI Krisztina körúti épülete forog kockán. A szervezet szerint az ingatlanok alapítványi kézbe helyezésével helyrehozhatatlan erkölcsi kár keletkezhet. Részletek.

10 évvel meghosszabbítanák a Paks1 blokkjainak üzemidejét

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Miután annak idején a Paks2 körüli sietséget a Paks1 közelgő leállításával indokolták, most maga az üzemeltető MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kóbor György árulta el, hogy valójában volna lehetőség a hosszabbításra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Új fővárosi drogstratégiát dolgoznak ki

Az újjászervezett Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum pénteken megtartotta első ülését. Arról, hogy miként fognak hozzá a fővárosi droghelyzet kezeléséhez, és mi is lesz a szervezet dolga, ebben a cikkben nyilatkozik Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Házkutatást tartott a titkosszolgálat Karácsony stábjánál

képcím

Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő