E-recept: fontos változás jön

Startlap - Startlap
Egy olyan jogszabály-módosítás lép életbe, amelynek örülni fognak a betegek. Reggeli hírösszefoglaló.

Hamarosan megoldják az e-recept problémáját

A betegek legnagyobb örömére egy rendeletszintű jogszabály-módosításnak köszönhetően változik az elektronikus receptek rendszere. Részletek itt.

A koronavírus áll nyerésre: a megbetegedesek száma valójában már 40 ezernél járhat, a fertőzés elérte Németországot

A hivatalosan regisztrált megbetegedések és áldozatok száma is erősen nő, a kutatók matematikai modelleken alapuló becslései ugyanakkor egyenesen félelmetes számokról, több mint 40 ezer kínai fertőzöttről szólnak. A hongkongi tudósok szerint drákói intézkedésekre van szükség a kormányok részéről a vírus megfékezéséhez. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

A koronavírusnak nemcsak a terjedése sebes, hanem a betegséggel foglalkozó kutatások is nagyon gyorsak, így rengeteg dolgot tudunk a kórokozóról. Az alábbi cikkben bemutatják azokat a tudományos ismereteket, amik már rendelkezésünkre állnak a koronavírusról.

Azonosították a többi áldozatot, akikkel együtt utazott Kobe Bryant

A vasárnap Kaliforniában lezuhant helikopteren a pilótával együtt összesen kilencen voltak, köztük Kobe Bryant és 13 éves lánya. 

Veronai buszbaleset: nagyon fontos vallomást tett a koronatanú

A veronai buszbaleset 16 halálos áldozatának holttestét szállító konvoj az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán a főváros felé 2017. február 4-én. (MTI Fotó: Lakatos Péter)

Papp Róbert egyértelműen megmondta, ki ült a volánnál, amikor az autóbusz balesetet szenvedett. A részletekért ide kattints.

Nemzeti alaptanterv: 15 elitgimnázium kért halasztást a tanterv bevezetésére, a minisztérium nem is válaszol nekik

Tizenöt elitgimnázium vezetője szeretné, ha az idei év helyett leghamarabb 2021 szeptemberében lépne hatályba az új Nemzeti alaptanterv (NAT). Erre nyomós okuk van: a NAT körüli káoszt a diákok és a pedagógusok fogják megszívni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban nem foglalkozik velük. Miért lenne lényeges a halasztás? Milyen problémák vannak az új tantervvel? Innen kiderül.

Íme Szíjj László, Magyarország harmadik leggazdagabb embere, ahogy farmerben és kockás zakóban landol magánrepülővel Afrikában

A Duna Aszfalt tulajdonosa azzal az OE-LEM lajstromjelű, osztrák bejegyzésű, 17 milliárd forintos magánrepülőgépen utazott Kongóba, amelyet előszeretettel használnak kormányközeli üzletemberek. Ha kíváncsi vagy, hogyan érkezett meg Szíjj Afrikába, és milyen célból utazott oda, akkor itt folytasd az olvasást.

Hiába akarja annyira az új uniós környezetvédelmi biztos, rövid távon lehetetlen betiltani a műanyag csomagolásokat

Virginijus Sinkevicius, az Európai Bizottság új környezetvédelmi biztosa szerint el kéne gondolkozni a műanyag csomagolások betiltásán, vagy legalább azon, hogy ezentúl kizárólag újrahasznosított alapanyagokba csomagoljanak mindent. A műanyagok ellen radikális harcot indító litván politikus ötletét nem csak a német műanyag-csomagolóipari szövetség szeretné csírájában elfojtani, de amúgy sem lehetne megvalósítani rövid távon. Vegyünk egy egyszerű esetet: a műanyag fóliába tekert uborkákat sem olyan egyszerű megfosztani a feleslegesnek tűnő csomagolóanyagtól, mint gondolnád… A folytatásért ide kattints.

Hidegfront vet véget a párás, ködös időnek

Fotó: iStock

Akár zivatar is kialakulhat annak a hidegfrontnak a hatására, amely átvonul hazánk felett. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Nagyon erős járványt várnak a következő hetekre a háziorvosok

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár