Durván elszálltak az élelmiszerárak

Startlap - Startlap
Legalább 10 százalékos az áremelkedés a hiperekben. A vizsgált termékek többségénél a drágulás két számjegyű, de az alma esetében már három. Reggeli hírösszefoglaló.

Durván elszálltak az élelmiszerárak

Két és fél éve nem volt ekkora éves áremelkedés a magyarországi hipermarketekben, mint most augusztusban. Ebben a cikkben három hiper árainak a növekedését vizsgálták meg, és mindenhol legalább 10 százalékkal fizettek többet, mint tavaly ilyenkor. A kiválasztott termékek felénél kettő, de péládul az alma esetében három számjegyű drágulást tapasztaltak. 

Több mint fél évig adhatnák ingyen a gázt, annyira megszedi magát az állam a rezsicsökkentésen

Nem látott még a világ akkora rezsicsökkentést, amelyet a szakértők jósolnak. Ha nem változik a piaci környezet, és az állami gázszolgáltatók továbbra is degeszre keresik magukat a földgáz alacsony piaci ára miatt, akár fél évig ingyen kaphatjuk a gázt. Bővebben.

Az összes résztvevő karanténba került egy újfehértói rendezvény után

A város egyik önkormányzati termében tartottak egy magánrendezvényt, ennek lettek járványügyi következményei. Részletek itt.

Saját javára, szomszédja kárára változtatott Kaposvár rendezési tervén a főépítész

Kaposvár Cser városrészében a rendezési terv módosítása segítsévével a város egyik zsákutcájából egy kis darabot levágtak, amelyet aztán hozzátoldottak egy telekhez. Mindezt L. Balogh Krisztina akkori főépítész aláírásával tették. Ő és családja a módosítás kedvezményezettje is, amellyel súlyosan korlátozták a szomszéd bejárását saját ingatlanára. L. Balogh építész férjét egyébként nagyon szeretik a jól fizető állami megbízások, a megkárosított ingatlantulajdonos pedig hiába futott az igazsága után a polgármesteri hivataltól a főépítészen keresztül egészen a Kúriáig, senki sem segít neki. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A parlagfűszezon segítheti a járvány terjedését

Fotó: Uli Deck/picture alliance via Getty Images

A gyulladt nyálkahártyán könnyebben megtelepednek a vírusok. A témáról Dr. Endre László allergológus nyilatkozott az RTL Klubnak. Íme a felvétel.

Az iskoláknak már vannak ötleteik a tanévkezdésről, de a kormány hallgat

Az intézményekben többféle forgatókönyv merült fel a következő tanév indulásáról, de azt mondják, a tervezgetéshez semmilyen támpontot nem kapnak. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke közölte: az ő részvételével a köznevelési munkacsoportnak nem volt még olyan ülése, ahol a tanévkezdést és a lehetséges forgatókönyveket beszélték volna át. A bizonytalanságot tovább fokozza, hogy a tanév rendjét még nem hirdették ki, és ez igen szokatlan. Az iskolák elképzeléseiről és arról, milyen információkat csöpögtettek a témával kapcsolatban az államtitkárok és miniszterek, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Az MTÜ fű alatt osztogatott állami pénzeiből épülhet fel a NER-ben gazdát cserélt, félkész visegrádi luxushotel

Több mint 200 szoba, ugyanennyi parkolóhely, két buszparkoló, hét kültéri medence, tetőkert – a tervek szerint ilyen lesz az a visegrádi luxusszálloda, amely a miniszterelnök veje és Szij László milliárdos vállalkozó között cserélt gazdát. Arra, hogy az új tulajdonos beváltsa az elképzeléseket, minden esélye megvan, ugyanis nem sokkal az adásvétel után állami milliárdok szakadtak az ölébe, a Magyat Turisztikai Ügynökség egyik olyan zsebéből, amely csak a kivételezettek számára nyílik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Karácsony Gergely levélben kér tájékoztatást Kásler Miklóstól és Müller Cecíliától a kórházi fertőzésekről

Facebook-poszttal indította a hétfő reggelt Karácsony Gergely: a főpolgármester értékelte az elmúlt hónapok tapasztalatait, és együttműködést sürget. Jó lenne tudni, hogy az állam mint fenntartó, teszi-e a dolgát az idősotthonok védelme érdekében – írja Karácsony. A teljes bejegyzésért ide kell kattintani.

Egy egész szigetországot emelnek meg a klímaváltozás miatt

Fotó: Jonas Gratzer/LightRocket via Getty Images

Az óceániai Kiribati döntött úgy, hogy magasabbra emeli a szigeteit. Hogyan fogják ezt végrehajtani? Innen kiderül.

Meleg és fülledt idő lesz

Csak lassú ütemben mérséklődik a hőség, és ugyan az ország bizonyos területein záporok és zivatarok is várhatók, a felfrissülés a magas páratartalom miatt ezúttal elmarad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Saját mozgalmának elnöksége sem támogatja Márki-Zay...