Dupla bírságot is fizethet, aki szabálytalanul parkol Budapesten

Majdnem 20 ezer forintot fizethet 6 budapesti kerületben az, aki nem vesz parkolójegyet. Két nap múlva pedig 35 ezer forintra nőhet ez az összeg.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-23 16:17

Fotó: Thinkstock

Több fővárosi kerületben duplán büntethetik az autósokat, akik nem váltanak parkolójegyet: a bírság mellé kerékbilincs is jár, amelynek leszedésével együtt a XIII. kerületben például majdnem 20 ezer forintba kerül a szabálysértés – írja az ATV.

Egy XIII. kerületi parkolóra felirata szerint a parkolójegy megváltásának elmulasztása egy személyautó esetében 6380 forintos pótdíj megfizetésével jár. Az utca végén álló tábla jelzi, hogy ilyen esetekben kerékbilincs is kerülhet az autóra, amelynek eltávolítása 11 ezer 500 forintba kerül. Ráadásul ha 48 órán belül nem vetetik le a bilincset, akkor az autót elszállíthatják, amit további 17 ezer forintja fogja bánni a figyelmetlen sofőrnek, és aztán napi 1200 forintos tárolási díjért őrzik a járművet.

Aki regisztrál, annak szólnak, mielőtt felteszik a kerékbilincset

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy 2300 forintos díj fejében az autósok regisztrálhatnak az önkormányzatnál, és így az elérhetőségeink alapján kötelesek értesíteni a vezetőt a bilincs felhelyezése előtt, és 15 percet várni, mielőtt felhelyezik a kerékre az eszközt.

A XIII. kerületi önkormányzat közölte: idén az első fél évben összesen 145-ször tettek fel kerékbilincset, és “a szolgálati tapasztalatok azt bizonyították, hogy a kerékbilincs alkalmazásáról nem mondhatnak le”.

A XIII. kerületen kívül az V., VII., VIII., IX. és XI. kerületekben is alkalmazzák az önkormányzatok a dupla büntetés lehetőségét.

 

Mai nap hírei

Menesztették posztjáról Szalaiék edzőjét

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

Tordai Bence: gyászos nap ez Orbán Viktor számára

demokrata.hu12 órája

Ingyen van, segítene megállítani a járványt, de mégsem használjuk

szabadeuropa.hu13 órája

Szalay Ferenc tényleg nem érti, miért kellene Balázs Péternek bocsánatot kérnie?

szolnok.ezalenyeg.hu13 órája

Közel kétszázezer autóját hívja vissza a Volkswagen

autopro.hu15 órája

Hűha, Gwyneth! Ruha nélkül köszönte meg a filmcsillag a szülinapi üdvözleteket

joy.hu15 órája

Három csillagjegy, akik piszok nagy mázlisták - Te vajon köztük vagy?

femcafe.hu16 órája

A fideszes Pávkovics Gábor lett Mohács polgármestere

168ora.hu19 órája