Kiemelt Hírek 2018. július 23.

Dupla bírságot is fizethet, aki szabálytalanul parkol Budapesten

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 23.
Majdnem 20 ezer forintot fizethet 6 budapesti kerületben az, aki nem vesz parkolójegyet. Két nap múlva pedig 35 ezer forintra nőhet ez az összeg.

Több fővárosi kerületben duplán büntethetik az autósokat, akik nem váltanak parkolójegyet: a bírság mellé kerékbilincs is jár, amelynek leszedésével együtt a XIII. kerületben például majdnem 20 ezer forintba kerül a szabálysértés – írja az ATV.

Egy XIII. kerületi parkolóra felirata szerint a parkolójegy megváltásának elmulasztása egy személyautó esetében 6380 forintos pótdíj megfizetésével jár. Az utca végén álló tábla jelzi, hogy ilyen esetekben kerékbilincs is kerülhet az autóra, amelynek eltávolítása 11 ezer 500 forintba kerül. Ráadásul ha 48 órán belül nem vetetik le a bilincset, akkor az autót elszállíthatják, amit további 17 ezer forintja fogja bánni a figyelmetlen sofőrnek, és aztán napi 1200 forintos tárolási díjért őrzik a járművet.

Aki regisztrál, annak szólnak, mielőtt felteszik a kerékbilincset

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy 2300 forintos díj fejében az autósok regisztrálhatnak az önkormányzatnál, és így az elérhetőségeink alapján kötelesek értesíteni a vezetőt a bilincs felhelyezése előtt, és 15 percet várni, mielőtt felhelyezik a kerékre az eszközt.

A XIII. kerületi önkormányzat közölte: idén az első fél évben összesen 145-ször tettek fel kerékbilincset, és “a szolgálati tapasztalatok azt bizonyították, hogy a kerékbilincs alkalmazásáról nem mondhatnak le”.

A XIII. kerületen kívül az V., VII., VIII., IX. és XI. kerületekben is alkalmazzák az önkormányzatok a dupla büntetés lehetőségét.

 

Keresés az oldalon