Dühöng a sofőr: ennyi kátyút számolt meg az M1-esen Győrtől Budapestig

Sok helyen óránkénti 30-40 kilométeres sebességnél is balesetveszélyes a közlekedés.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-02-19 14:43

A Kisalföld egyik olvasója levelet küldött a lapnak, amiben arról számolt be rendkívül felindultan, hogy összeszámolta: 163 nagy kátyú nehezíti a közlekedést az M1-es autópályán Győrtől Budapestig.

A sofőr bicskanyitogatónak tartja, hogy a fenntartó úgy próbálja megoldani a problémát, hogy a hibák környékén sebességkorlátozó táblákat helyez el.

„Tudják ezzel csak az a baj, hogy nagyon sokat fizetünk és még így sem biztosítják a minimális jó minőségű utat. Továbbá a fent említett különböző úthibák rendkívül balesetveszélyesek. Az meg egyenesen bicskanyitogató, hogy azt gondolják, a 100km/h sebességkorlátozó tábla megoldja a problémát. Egyébiránt megjegyezném hogy az említett pályaszakasz több pontján olyan mértékű az út károsodása, hogy még 30-40 km/h sebességnél is balesetveszélyes a közlekedés” – írja a sofőr.

A panaszos olvasó szerint lassan járhatatlanná válik a Győr-Budapest, Budapest-Győr M1-es autópályaszakasz. „A horror sok útdíjból vajon mért nem futja biztonságos autópályára? Ki a felelőse annak, hogy nap mint nap felesleges balesetveszélynek teszik ki az arra közlekedő autósokat?” – zárja egy költői kérdéssel levelét a sofőr.

A Kisalföld az ügy kapcsán megkereste a Magyar Közutat, ahonnan azt a választ kapták, hogy az M1-es az ország legforgalmasabb útja, és hogy a társaság kiemelten foglalkozik a sztráda burkolatának karbantartásával. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy hosszabb távú megoldás az autópálya kétszer háromsávossá bővítése lenne. Ennek tervezését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már megkezdte. Az építkezés pedig előreláthatóan 2021-2022 körül indulhat el.

 

A címlapkép illusztráció (MTI/Bodnár Boglárka)

Mai nap hírei

S.O.S ! Elloptak egy BUSA tárcsát, a nyomravezetőnek jutalom jár!

agroinform.hu6 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu8 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu11 órája

Élő koronavírussal vizsgálták a maszk hatékonyságát

hamuesgyemant.hu14 órája

A fák fájdalmat is érző, egymással kommunikáló, csodálatos lények! – Valóban eltűnik a tölgy, a bükk Magyarországról?

wmn.hu14 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu16 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu17 órája