Drámai meccsen Oszaka Naomi legyőzte Serena Williamset a US Open női döntőjében

Óriásit játszott a még csak 20 éves japán lány, azonban a meccs mégiscsak Williams kirohanásairól maradt emlékezetes, akit a székbíró háromszor is figyelmeztett a mérkőzés során.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-09 10:00

A japán Oszaka Naomi higgadt játékkal győzte le az esélyesebbnek tartott Serena Williamset. (Fotó: MTI/AP/Jason DeCrow)

Oszaka Naomi 6:2, 6:4-re legyőzte Serena Williamset a US Open női döntőjében, ami azért is nagy dolog a részéről, mert a 20 éves japán teniszező élete első Grand Slam fináléját játszotta – olvasható az Index.hu-n.

Már a mérkőzés elején is érezhető volt, hogy a japán lány bátran és pontosan kezdi a meccset, miközben Williams sokat hibázott, és nem jöttek jó százalékban az első adogatásai.

A hibák okán Williams egyre idegesebben játszott, a második játszma elején konfliktusba is került a székbíróval, ami végül az egész meccsre rányomta a bélyegét. Oszaka első adogatógémjénél Williams edzője, Patrick Mouratoglou valamit mutatott a kezével, mintha azt sürgetné, hogy menjen előrébb az amerikai. A székbírónak ez feltűnt, és coaching – a nőknél a kisebb tornákon akár le is lehet hívni segíteni az edzőt meccs közben, de a Grand Slameken bármilyen hasonló, akár titkos kommunikáció tilos – miatt figyelmeztette az amerikait.

Serena Williamset egy 20 éves japán állította meg a Grand Slam döntőben. (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Az első figyelmeztetést egy második, majd egy harmadik is követte, ami ritkán látható jelenenség teniszmérkőzésen. Oszakát ezek a közjátékok nem billentették ki, végig koncertrált maradt, és megingás nélkül kiszerválta a döntőt. Williams a bírónak még szigorú arccal mutatott oda a végén, de mosolyogva ment oda Oszakához, és gratulált a végig nagyszerűen játszó ellenfelének. 20 évesen Oszaka történelmet írt, ő az első japán teniszező, aki Grand Slamet tudott nyerni – de nem lehetett teljes az öröme, mert a közönség a díjátadónál elsősorban Williams mellett kiállva fütyülni kezdett. Erre Oszaka is elsírta magát, de Williams gyorsan megvigasztalta, és jelezve, hogy nem róla szól a díjátadó, arra kérte a közönséget, hogy ünnepeljék a győztest.

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu9 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu10 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu10 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu14 órája

Politikai válságot okozhat az Európai Bizottság erélytelensége

demokrata.hu15 órája

Újabb részletek! Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje

metropol.hu17 órája

Egy nagyon hasznos funkciót hoz az Android 12

gsmring.hu17 órája

Keljfeljancsi: Hiába a rendőri kiképzés, a valóságos esetek sokkal gyorsabban történnek

168ora.hu19 órája