Drámai meccsen Oszaka Naomi legyőzte Serena Williamset a US Open női döntőjében

Startlap - Startlap
Óriásit játszott a még csak 20 éves japán lány, azonban a meccs mégiscsak Williams kirohanásairól maradt emlékezetes, akit a székbíró háromszor is figyelmeztett a mérkőzés során.

Oszaka Naomi 6:2, 6:4-re legyőzte Serena Williamset a US Open női döntőjében, ami azért is nagy dolog a részéről, mert a 20 éves japán teniszező élete első Grand Slam fináléját játszotta – olvasható az Index.hu-n.

Már a mérkőzés elején is érezhető volt, hogy a japán lány bátran és pontosan kezdi a meccset, miközben Williams sokat hibázott, és nem jöttek jó százalékban az első adogatásai.

A hibák okán Williams egyre idegesebben játszott, a második játszma elején konfliktusba is került a székbíróval, ami végül az egész meccsre rányomta a bélyegét. Oszaka első adogatógémjénél Williams edzője, Patrick Mouratoglou valamit mutatott a kezével, mintha azt sürgetné, hogy menjen előrébb az amerikai. A székbírónak ez feltűnt, és coaching – a nőknél a kisebb tornákon akár le is lehet hívni segíteni az edzőt meccs közben, de a Grand Slameken bármilyen hasonló, akár titkos kommunikáció tilos – miatt figyelmeztette az amerikait.

Serena Williamset egy 20 éves japán állította meg a Grand Slam döntőben. (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Az első figyelmeztetést egy második, majd egy harmadik is követte, ami ritkán látható jelenenség teniszmérkőzésen. Oszakát ezek a közjátékok nem billentették ki, végig koncertrált maradt, és megingás nélkül kiszerválta a döntőt. Williams a bírónak még szigorú arccal mutatott oda a végén, de mosolyogva ment oda Oszakához, és gratulált a végig nagyszerűen játszó ellenfelének. 20 évesen Oszaka történelmet írt, ő az első japán teniszező, aki Grand Slamet tudott nyerni – de nem lehetett teljes az öröme, mert a közönség a díjátadónál elsősorban Williams mellett kiállva fütyülni kezdett. Erre Oszaka is elsírta magát, de Williams gyorsan megvigasztalta, és jelezve, hogy nem róla szól a díjátadó, arra kérte a közönséget, hogy ünnepeljék a győztest.

Ez is érdekelhet

képcím

Sportolók, akik nem mindennapi nevet adtak gyermeküknek

képcím

Serena Williams megvigasztalta síró ellenfelét miután legyőzte...

képcím

Kiakasztotta a bozontmétert Serena Williams szemöldöke, de ő...