Doppingolt lóval nyert a Nemzeti Vágtán a 13 éves sepsiszentgyörgyi lovas

Startlap - Startlap
Egész Sepsiszentgyörgyöt eltiltották a versenyzéstől Kolumbán Örs-István miatt.

Eddig úgy volt, hogy a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs-István nyerte a fővárosban rendezett Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtáját, azonban  kiderült, hogy a 13 éves versenyző lovát doppingolták. A szervezők visszavonták a helyezést – írja a Maszol.

A Fatima nevű ló erős mezőnyben, óriási hajrával nyert szeptemberben. Lovasa már tavaly is indult a Kishuszáron, de akkor még nem ilyen jó eredménnyel. Ügyes szereplésének nyomán aztán már az idei Székely Vágtán is indult hasonló futam, ahol a fiatal fiú nyert. Ezután következett a budapesti megmérettetés, amely után Fatima doppingtesztje pozitív lett.

A Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől

– közölték a szervezők, akik egész Sepsiszentgyörgyöt eltiltották a 2019-es Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől Kolumbán doppingolt lovának köszönhetően.

A doppingvétség természetesen a döntő eredményét is felülírta: a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta győztese a zirci Rigó Loretta és Virág nevű lova.

Ez is érdekelhet

képcím

Eltiltották a magyar vívót, nem megy az olimpiára Párizsba

képcím

Ekkora nyugdíjemelés érkezik júliustól

képcím

Ez a hat szám százmilliókat ér: elvitték a hatos lottó...