Ekkora nyugdíjemelés érkezik júliustól

Startlap - Startlap
Az emelés januárra visszamenőleg érvényes, beleértve a 13. havi nyugdíjat is. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ekkora nyugdíjemelés érkezik júliustól

Az évközi, kiegészítő emelés januárra visszamenőleg érvényes, és a 13. havi nyugdíj után is jár – jelentette be a pénzügyminisztériumi államtitkár. Tállai András jelezte, az infláció függvényében novembertől újabb korrekció jöhet, amely szintén az egész évre érvényes lesz. Részletek.

Litvánia függetlenségének visszavonását tárgyalhatja Moszkva

Törvényjavaslatot nyújtottak be a balti állam autonómiájáról az orosz parlamentben. Mindeközben Vlagyimir Putyin egy moszkvai konferencián kifejtette, irreális célokat kell kitűzni, hogy több esély legyen a továbblépésre, a modern Oroszország feladata pedig a “visszaszerzés és megerősítés”; Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségese, aki egyben a legbefolyásosabbnak mondott lengyel politikus, élesen bírálta Magyarországot. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

A Ryanair máris áthárította az utasokra az extraprofitadót

Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

A fapados légitársaság szerdán felszólította a kormányt a légitársaságokra kivetett különadó visszavonására, majd csütörtökön már arról tájékoztatták utasaikat, hogy vagy fizetnek, vagy lemondják a foglalásukat. További információkért katt ide.

Orbán Viktor megszólalt az árstopról: “Minden a háborún múlik”

“Én szeretném meghosszabbítani” – fogalmazott a miniszterelnök. Orbán egy nagyobb szünet után ismét megejtette szokásos pénteki rádióinterjúját. Ukrajnáról szerencsejátékos hasonlattal élve jelezte, nem ad sok esélyt nekik, és bejelentette, szombaton kiad egy rendeletet, amely százezer vállalkozót érint. Sőt, Soros György is újra előkerült. Bővebben.

Novák Katalin nagyinterjút adott: “Ha száz jó törvényt kapok, százat fogok aláírni”

Köztársasági elnökként Novák Katalin első nagy tévés beszélgetésére került sor csütörtökön. Többek között a külföldi magyar kapcsolatok, a kárpátaljai és erdélyi magyarság, a háború, államfői feladatai, és régi fő tevékenysége, a családpolitika szolgáltatták a témát. Bővebben.

Orbán Viktor ragaszkodik biztosához, akit egy mosógéphez hasonlított

A miniszterelnök négy évvel ezelőtt, egy magyar család bejárata előtt állva közölte Nyitrai Zsolttal, hogy 

egy mosógépet is könnyebb eladni, mint téged.

Nyitrai Zsolt péntektől kiemelt ügyekben segíti Orbán Viktor munkáját. Részletek.

Öt éve gondozzák az állam lovait ingyen, és még pénzt is kérnek tőlük

Ugyan Nagy István agrárminiszter együttműködési megállapodást írt alá a Siófok-Törekiben működő alapítvánnyal, amely az egyetlen magyarországi állatmenhely, ahol nagyobb testű haszonállatokat fogadnak, a Dharma Ló Menedék Alapítvány egyetlen fillért sem kapott a rossz bőrben lévő jószágok gondozásának több tízmilliós költségeire. A menhely a csőd szélére került, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő utólag havi 758 ezer forint bérleti díjat követel az általuk felújított tanya használatáért. Riport.

Több mint 18 ezer gyermek tűnik el Magyarországon évek óta

Sean Gallup/Getty Images

Négy éve nagyjából változatlanok az eltűnt kiskorúakról szóló hazai adatok. Az érintettek többsége kamasz, de több ezren vannak, akik 14 éven aluliak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már csak egy viharos nap van hátra

Délkelet felé halad tovább a csapadékos időjárást hozó mediterrán ciklon, szombaton már egyre kevésbé várhatók záporok, zivatarok. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Ákos Stiller / Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...