A Ryanair az utasokra hárítja az extraprofitadót

Startlap Utazás
Szerdán a fapados légitársaság teljesen logikátlannak, és rosszul időzítettnek nevezte a magyar kormány döntését, csütörtökön viszont már jelezte, hogy az utasok fizetik meg a különadó árát.

Nem sokat tétlenkedett a Ryanair az extraprofitadóval kapcsolatban, csütörtökön már levelet is kaptak a cégtől azok, akik júliusra vagy későbbi időpontra foglaltak jegyet Budapestről – írja a 444.hu

Ebben arról írnak, hogy a légitársaság visszamenőleg mindenkire ráterhel további 3900 forintot (10 eurót), mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó. Európán kívüli úti célnál még ennél is nagyobb az összeg, vagyis 9750 forint (25 euró).

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Aki nem kíván így repülni, annak lehetősége van június 16-ig lemondani a foglalást (ekkor a teljes, korábban kifizetett ár visszajár). Akik nem tesznek így, azoknál az összeg automatikusan levonódik a bankszámláról. 

A fapados légitársaság még szerdán szólította fel a magyar kormányt, hogy vonja vissza a légitársaságokra is kivetett különadót, mert szerintük a járvány, az ukrajnai háború és az egekbe szökő olajárak miatt az iparágban jelenleg nem létezik nyereség.