Döntött a bíróság a Szentendrei úti gázoló ügyében

Ittasan vezetve két ember halálát okozta.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-28 09:12

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Hét és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki tavaly márciusban ittasan okozott halálos balesetet a fővárosi Szentendrei úton.

A férfi a vád szerint tavaly márciusban a gépkocsijával nagy sebességgel, ittasan belerohant az előtte álló autóba a fővárosi Szentendrei úton, emiatt a másik járműben ketten meghaltak. A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Az ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolta meg a férfit.

Az Index.hu beszámolója szerint a hét és fél év börtönbüntetés kiszabása mellett a férfit örökre eltiltották a vezetéstől. Beleszámít a büntetésbe az az időszak is, amit eddig előzetes letartóztatásban töltött.

A szerdai tárgyaláson a bíróság négy szakértőt hallgatott meg. A két műszaki szakértő szerint azért nem nyíltak ki a légzsákok a fiatalok kocsijában, mert a hátulról érkező ütközést a frontlégzsákok nem észlelték, az oldallégzsákokat működtető elektronikai kábelek pedig elszakadtak az első ütközésben.

Az orvosszakérők azt mondták, Janza Richárd esetében a tüdőzúzódás, a máj- és léprepedés mellett a nyaki gerincvelő is roncsolódott, ami már önmagában halálos volt. A mellette ülő fiú számára az első ütközés még nem, de a második már halálos volt, mert hatalmas erővel, oldalról csapódtak neki a betonoszlopnak.

Azon az útszakaszon maximum óránkénti 70 kilométer volt a megengedett sebesség, a vádlott azonban az esős idő és a csúszós útviszonyok ellenére is több mint dupla ennyivel ment, ráadásul ittasan.

A határozat szerint a balesetet okozó férfi feltételesen csak a büntetés kétharmadának a letöltése után bocsátható szabadon. A vádlottat halált okozó ittas járművezetésben találták bűnösnek.

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Nagy dicsőség a Microsoft Edge böngészőnek

itbusiness.hu3 órája

260 ezer ember mondott nemet Orbán hazudozására

ezalenyeg.hu4 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu4 órája

Természetes tippek a hangyák elüldözésére

napmintnap.com14 órája

Felszámolták Európa egyik legnagyobb kokaincsempész-bandáját

szabadeuropa.hu15 órája

Egy dolog már biztos a Galaxy S21 Ultrával kapcsolatban

gsmring.hu15 órája

Szijjártó Péter ma is folytatta az elszigetelődést

demokrata.hu17 órája

Nem bírunk betelni vele! Enrique Iglesias és Anna Kournikova kislányánál nincs tündéribb

joy.hu19 órája