Kiemelt Hírek 2018. április 21.

Csukás István: Munka nélkül nem tudnék élni!

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 21.
Rengeteget dolgozik 82 évesen is a Süsü atyja.

Bár már 82 éves, esze ágában sincs még visszavonulni Csukás Istvánnak. A Süsü, Pom Pom és Mirr- Murr megteremtője mesejátékokat és mesekönyveket ír, színházban dolgozik.

„Magam is alig hiszem el, de akárcsak a tavasz, idén én is elkezdtem kivirágozni, és több munkám van, mint valaha! Jelenleg négy színháznál dolgozom, folyamatosan foglalkoztatnak, ami óriási ajándék számomra. Sőt most egy 40 évvel ezelőtti regényemet, az Utazás a szempillám mögött címűt is színpadra viszi a Zichy Szín-Műhely” – mesélte a Blikknek Csukás István, aki minden meséjét gyerekeken teszteli. Figyeli a kicsik reakcióit, gesztusait, sőt, még a szavajárásukat is, amit sokszor beépít a meséibe.

„Azt hiszem, munka nélkül nem is tudnék élni! A gyerekek és a munka a lételemem, ami évtizedek óta arra ösztönöz, hogy folyamatosan dolgozzak. Egész életemben célokat tűztem ki magam elé, most sincs ez másképp, enélkül nem tudnék létezni.”

Azért nyáron megpihen ő is, a melegben Balatonszárszóra költözik. „Ott kizárólag pihenni szoktam és gyönyörködni a Csukás István gyerekszínházban.”

 

Címlapfotó: MTI – Mónus Márton

 

 

Keresés az oldalon