Így búcsúztatták Csukás Istvánt, az ország mesemondóját

Nemzedékek nőttek fel legendás meséin, mindenki szerette, akárcsak örökké vidám hőseit. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-07 18:16

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Eltemették a legnagyobb magyar meseírót, Csukás Istvánt

Rokonai, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút az életének 84. évében elhunyt írótól, a nemzet művészétől szombaton Budapesten, a Farkasréti temetőben. A megemlékezés mozzanatai itt érhetőek el. 

Az űrből is látszik a koronavírus megdöbbentő hatása

Rekordidő alatt felépített kórház, kiürülő városok, turistalátványosságok, zarándokhelyek – műholdképek mutatják a koronavírus hatását a közterekre Kínától Iránig. Ha te is kíváncsi vagy. mennyire formálta át a városokat a súlyos betegség, akkor csak ide kell kattintanod. 

Koronavírus: már ötre emelkedett a koronavírusos személyek száma idehaza

Diagnosztizálták az ötödik magyar koronavírus-fertőzöttet, akit külföldön élő fia fertőzhetett meg – ide kattintva további részletek érhetőek el. Időközben az is kiderült, hogy két, Magyarországon tartózkodó iráni nem hajlandó karanténba vonulni a hatóságok kérése ellenére sem.

Az operatív törzs szombati tájékoztatóján pedig már a március 15-e ünnepségek esetleges elhalasztásáról beszéltek, amelynek első lépéseként a Nemzeti Múzeumnál tartandó megemlékezés elmaradását be is jelentette a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A DK erősen kritizálta Kásler Miklós szerepét az operatív törzsben

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A koronavírus miatt életre hívott Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felelős alakjaként ugyanis a Demokratikus Koalíció szerint nem megfelelően látja el a feladatát. Hogy konkrétan mi is a gondjuk, és milyen kemény kritikát is fogalmaztak meg Káslerral szemben, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Elkapta a koronavírust Nicola Zingaretti, az olasz kormánypárt főtitkára

Európában ő az első jelentősebb politikus, akit megbetegített az új koronavírus. Viszont nem kell kórházba mennie – ide kattintva az is kiderül, hol fogják ápolni.

A törökök meggondolták magukat menekültügyben

Recep Tayyip Erdogan török elnök egy hete jelentette be, hogy a török hatóságok nem fogják tovább feltartóztatni a menekülteket. Szombat reggelre azonban történt valami, ami ennek teljesen ellentmond – erről innen te is tájékozódhatsz. 

Letartóztatták a szaúdi királyi család magas rangú tagjait

Mindezt péntek este, az amerikai média több felülete is bejelentette, két meg nem nevezett szaúdi tisztségviselőre hivatkozva. Az okokra itt található meg a magyarázat. 

Öngyilkosságokat akadályozhat meg egy új applikáció

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

A Péterfy Sándor utcai Kórház Krízis Intervenciós Osztályán évekig dolgozó pszichológus, Bérdi Márk többedmagával egy olyan mobilapplikációt álmodott meg, ami a krízisben lévőknek, hozzátartozóiknak, barátaiknak, sőt a szakembereknek is hatékony segítséget nyújthat. A új alkalmazásról innen tudhatsz meg mindent.

Erdő Péter ilyen kápolnát nem mindennap szentel

Az esztergom-budapesti érsek szombaton az első vértanúról, Szent Istvánról elnevezett budapesti kápolnát avatott fel. Eddig nem is tűnik annyira érdekesnek a dolog – de ide kattintva már az is kiderül, mely hivatalnak is lett kialakítva a hely.

 

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu12 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu12 órája

Bomba áron lehet most eredeti Microsoft szoftvereket vásárolni

gsmring.hu13 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu14 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu16 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu18 órája

Párkapcsolatáról vallott Ábel Anita: sármos olasz férfi rabolta el a szívét

femcafe.hu19 órája