Csökkentik a magyar gyártmányú üdítők cukortartalmát 2020-ig

Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség önkéntes vállalása szerint a 2010-es értékhez képest 50 százalékkal mérséklik termékeik cukortartalmat két éven belül.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 12:55

Fotó: Thinkstock

A magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség jelezte, hogy önkéntes vállalás keretében csökkentik termékeik cukortartalmát – adta hírül az MTI. A döntés értelmében az ágazat vállalkozásai 2020-ig a felére csökkentik alkoholmentes italaik cukor- és kalóriatartalmát a 2010-es átlaghoz képest.

2010. óta már 40 százalékkal csökkent a cukortartalom

2010. és 2017. között a termékek átlagos cukor- és kalóriatartalma 40 százalékkal mérséklődött, a csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes termékek aránya pedig 23 százalékról 55 százalékra emelkedett.

A csütörtökön bejelentett vállalás tehát további 10 százalákos cukor- és kalóriatartalom csökkentést jelent, amit termékeik receptúrájának átalakításával, innovatív termékek bevezetésével, illetve a kis kiszerelésű termékek arányának növelésével valósítanak meg.

Ezen felül tovább bővítik az alacsony kalóriatartalmú és a kalóriamentes termékek arányát a kínálatukban.

Mai nap hírei

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

ezalenyeg.hu7 órája

Szeptember 30-án jönnek a Xiaomi legújabb csúcsmobiljai

gsmring.hu11 órája

951-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu11 órája

Azt hittem, csak megfáztam, de Covid volt - innen tudtam a különbséget

femcafe.hu12 órája

Remek hír a Gmailt használóknak

itbusiness.hu14 órája

Újra divatba jönnek a vályogházak

uzletesutazas.hu14 órája

Hogy kerültek az első, magyar tengeralattjáró roncsai a Balaton fenekére?

balaton.hu15 órája

Érkezik az új generáció Toyota Hilux

gepmax.hu16 órája