Kiemelt Hírek 2019. november 13.

Brutális buszbaleset Nyitragerencsérnél: 13 halott, többségük diák

Startlap Kiemelt Hírek 2019. november 13.
A halottak és a sérültek száma is emelkedhet. Hírösszefoglaló.

Busz ütközött kamionnal a szlovákiai Nyitragerencsérnél, tizenhárman meghaltak és húszan megsérültek, de a számok még nem véglegesek

A tragikus baleset körülményeit itt ismertetik, ahol egy fényképet is találsz a helyszínről.

“Félholtra verték, (…) ehhez képest a rendőrség hátat fordított neki” – végre elindult a rendőrségi eljárás indul a nő ügyében, akit brutálisan megvert a barátja

A rendőrség “le akarta passzolni” Orosz Bernadett ügyét, akinek szerencséje volt, hogy egyáltalán életben maradt, miután nyugalmazott katonatiszt barátja gyakorlatilag félholtra verte őt Bujákon – erről Kállai Zoltán volt nyomozó beszélt, aki a bántalmazás éjszakáján telefonon keresztül próbált az áldozatnak segíteni. Az eljárás azóta megindult. Részletek itt.

A DK szerint Várhelyi Olivér elhatárolódott Orbán Viktortól

Várhelyi Olivér, a magyar kormány európai uniós biztosjelöltje a hivatalos bizottsági meghallgatását megelőzően írásban válaszolt az EP-képviselők kérdéseire – a DK közleménye szerint tette ezt úgy, hogy több ponton megtagadta a magyar miniszterelnököt. Ha érdekel, miként tehette ezt Várhelyi, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az elmúlt 20 év legnagyobb heroinszállítmányára csaptak le: 17 milliárd forintnyi drogot foglaltak le egy közös akcióban a szlovén és a magyar rendőrök

730 kilogrammnyi tiszta heroinról van szó, amelynek címzettje egy budapesti cég volt. Az izgalmas akcióról itt olvashatsz képekkel és videókkal sűrűn tarkított, részletes beszámolót.

Fegyverrel támadt egy román férfi egy autó utasaira az M5-ös autópályán

A bűnügyről ebben a cikkben írnak bővebben.

Pikó András: Ragaszkodom az életmódomhoz, a bringához meg a buszhoz. A választás utáni első buszozások felszabadult buszfórummá váltak, mert azon utazott az új polgi is

A festmények helye még üres, ahogy a szekrény is az Józsefváros frissen  megválasztott polgármesterének szobájában: látszik, hogy még nem rendezkedett be a hivatalba. De nem csak neki kell szoknia az új felállást: Pikó András egészen másként áll a feladatához, mint elődjei – jól látszik ez abból is, hogy a hivatali sofőrök jelenleg tétlenül állnak, mi lesz velük, mivel ez a kerületvezető nem kéri az Audit, marad a biciklijénél.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pikó egy olyan kerületben nyert, ahol mindenki borítékolta az ellenzék bukását, és alig pár héttel a választás előtt ők maguk is úgy látták, nem állnak jól. Hogyan sikerült mégis győznie? Mi történt az elmúlt hetekben a nyolcadik kerületben? Többek között ezekről beszélgettek Pikó Andrással, a teljes riportot erre a linkre kattintva találod.

A gyakorlatban semmi értelme annak a javaslatnak, amivel a Fidesz gúzsba kötné Karácsony Gergelyt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be azt a saláta törvényjavaslatot, amely tartalmazza a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence november 12-i javaslatát: ebben Tuzson – nem titkolva, hogy az intézkedés célja Budapest – kifejtette, az önkormányzatokat arra köteleznék, hogy az iparűzési adót a tömegközlekedésre fordítsák. Hogy nézne ki az előírás, és mi a gond vele? Miként alkalmazhatná a törvényt politikaifegyverként a kormány? Innen kiderül.

Kétnyelvű plakátokkal üzen a magyar rendőrség a román horrorkaravánosoknak

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és az ORFK közös kampányt indított: a napokban kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyeztek ki az autószállító trélerekből álló, a köznyelvben csak horrorkaravánoknak nevezett járművek közlekedésének visszaszorítása érdekében. A plakátokat ide kattintva nézheted meg, ahol azt is kifejtik, miért van szükség a tájékoztatásra.

IDEA Intézet: Még mindig a DK a legerősebb ellenzéki párt, de a legnépszerűbb politikus már Karácsony Gergely

Az utóbbi megállapítás természetesen szintén az ellenzék körében értendő. Az IDEA Intézet erre legfrissebbkutatásából következtetett, melynek során ellenzéki politikusok, pártok népszerűségét mérték. Hogy áll a helyzet a többi párt, illetve politikus népszerűségével, és számokban kifejezve mit jelent a DK, vagy az új főpolgármester első helye? Ezekre a kérdésekre ad választ ez a cikk, szép, színes diagramokkal.

Mindjárt avatják az új Puskás Arénát: térképen a forgalmi dugó, és látványos drónvideón az újabb stadionunk

November 15-én kerül sor a Puskás Aréna első hivatalos mérkőzésére: az uruguayi csapat jászik majd a magyar labdarúgó-válogatott ellen. Mivel közel 70 ezer szurkolóra számítanak, az autósok jól megszívják: ebből a cikkből megtudhatod, mennyire.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Aki nem jár aznap a környéken, bosszankodás nélkül megúszhatja, ezt a madártávlatból készült videót azonban az ő figyelmükbe is ajánljuk, mert egy igazán lenyűgöző felvétel a stadionról.

Keresés az oldalon