Bruce Willistől kért segítséget az LMP

Startlap - Startlap
A párt egy tatai beruházás miatt érezte úgy, hogy az akcióhőshöz kell fordulnia. Esti hírösszefoglaló.

Bruce Willistől kért segítséget az LMP

A hírrel Ungár Péter büszkélkedett el a Facebookon. A párt egy Tatára tervezett beruházás miatt ragadott tollat. Na és vajon mégis mit szeretne az LMP Bruce Willistől?Innen kiderül.

Van négy megye, ahol már egyetlen koronavírusos beteg sincs

Az országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján rendkívül kedvező statisztikákat ismertetett a járvány hazai stádiumáról, és mivel nagy igény volt egy megyei bontásra, egy ilyet is elővett. A pontos adatokért ide kell kattintani.

Nagy meglepetés fogja érni az országot, amikor lejár a hitelmoratórium

A K&H bank felmérése szerint a hitelt törlesztőknek közel fele nem, vagy nem jól tudja, hogy mi vár azokra a moratórium lejárta után, akik éltek a törlesztés szüneteltetésével. A témát az ország keleti felén övezi a legnagyobb tudatlanság. A kutatás eredményeiről és a fizetési moratóriumhoz köthető szabályok ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Karácsony Gergely három javaslatcsomagot terjeszt szerdán a kormány elé

Karácsony Gergely kedd délután, egy nappal a kormánnyal tervezett egyeztetetés előtt sajtótájékoztatót tartott az önkormányzatokat, illetve Budapestet érintő elvonásokról, továbbá a Facebook-oldalán is értekezett a témáról. A főpolgármester a kerületi polgármesterekkel való tárgyalásoknak megfelelően három javaslatcsomagot visz holnap magával. A helyzet pillanatnyi állása szerint nem az a kérdés, hogy csődbe megy-e a fővárosi önkormányzat, hanem az, hogy melyik évben – vélekedik Karácsony. Ha érdekelnek a sajtótájékoztatón elhangzottak, illetve Karácsony írása, akkor itt folytasd az olvasást.

Döntött a bíróság Nagy Blanka és Bayer Zsolt vitájában

Fotó: YouTube/ 444.hu

Ítéletet hozott a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság abban a perben, amelyet Nagy Blanka indított Bayer Zsolt ellen becsületsértésért. Nagy Blanka a tárgyaláson sérelmezte, hogy kiközösítették a gimnáziumából. Bayer Zsolt az utolsó szó jogán azt mondta: az “nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd “pityeregni kezd”, ha bírálatot kap. Mi a bíróság véleménye? Ebből a cikkből megtudhatod.

Az egész országra veszélyjelzés van érvényben: 4 megyére már narancssárga a riasztás, jégeső is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére veszélyjelzést adott ki felhőszakadás és zivatar veszélye miatt. Négy megyében másodfokú a figyelmeztetés, ezeken a területeken akár 50 milliméter eső eshet, komoly szél várható, és jégeső is előfordulhat. Ha erre a linkre kattintasz, egy folyamatosan frissülő térkép segítségével tájékozódhatsz az aktuális időjárási helyzetről.

36 milliárdot költenek jövőre motorsportra a Gazdaságvédelmi Alapból

Nekünk még autó-motorsport-ügyi kormánybiztosunk is van Palkovics László miniszter személyében. Ő már május elején egy interjúban bedobta, hogy lesznek még fejlesztések ezen a területen, a 2021-es költségvetési tervezetben pedig már a beruházásokat is felvázolják. Az erre szánt 36 milliárd forintot a járvány gazdasági hatásainak mérséklésre szánt Gazdaságvédelmi Alapból fogják kivenni. Ebből 16 milliárd a már szokásosnak mondható éves támogatás a Hungaroring Zrt. felé, azonban felbukkan egy igazi újdonság, 20,4 milliárdos költséggel. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz. 

Kisfiáért ment az apa a pestszentlőrinci óvodába, megmentette az egyik dolgozó életét

Kisfiáért érkező apa élesztette újra egy 18. kerületi óvoda titkárságának egyik munkatársát. A férfi az RTL Híradójának azt nyilatkozta, ideges volt, mert korábban csak babán gyakorolt hasonlót. Íme a riport és a további részletek.

“Előre nem látható többletfeladatok” miatt 14 milliárdért azonnal új üzemeltetőt keresnek a honvédségi nem kormánygépekhez

Áder János köztársasági elnök érkezik a visegrádi országok államfőinek csúcstalálkozója, a prágai repülőtérre 2019. október 2-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Azokról az Airbus A319-112 típusú gépekről van szó, amelyekről eleinte határozottan állították, hogy nem kormánygépek, aztán amikor tagadhatatlanná vált, hogy a kormány tagjait is rendszeresen szállítják, multifunkciós csapatszállítókká avanzsáltak, és már a hivatalos állami utakról megosztott fényképek hátterében is felsejlenek. Most ezeknek a gépeknek az üzemeltetési keretszerződése járt le az “előre nem látható többletfeladatok” miatt, az új szerződés megkötésére gyorsított eljárást írtak kiRészletek itt.

Közölték a videót arról, ahogy a közlekedési rendőr 6 lövéssel megöli a gyorshajtásért elkapott fegyvertelen, fekete bőrű Maurice Gordont

Az eset 2 nappal George Floyd megölése előtt, május 23-án történt, de a rendőrautó kameráinak felvételét csak most hozták nyilvánosságra. Az áldozat egy 28 éves, egyetemen tanuló jamaikai bevándorló. A sokkoló felvétel és az eset körülményeit erre a linkre kattintva nézheted meg.

A legfrissebb rövidhíreket most meg is hallgathatod a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Országos 24 órás rendőrségi razzia indult: itt a traffipaxok...

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

A rendőrség Magyar Péter nyilatkozata miatt belső vizsgálatot...