BRFK: Gödnél találták meg a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát

Startlap - Startlap
A szombati hajóbaleset két áldozatának holttestét továbbra is keresi a rendőrség.

Gödnél, a Duna bal partján az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége megtalálta a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset ötödik áldozata, egy 39 éves férfi holttestét

– tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtök délután.

Azt írták, a kutatást nem adják fel, két áldozatot továbbra is keresnek.

Múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval

A kishajón nyolc ember tartózkodott:

egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét “a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a hatodik holttestet

képcím

Novaja Gazeta: megtalálták Navalnij holttestét

képcím

Palesztinpárti tüntetéseket terveztek Budapestre – Orbán...