Javítóintézetben marad a bőnyi késelő kislány

Startlap - Startlap
A gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben kell végrehajtani a fogvatartását.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását – áll a Győri Törvényszék közleményében.

A gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben kell végrehajtani a fogvatartás.

Mint ismert, április 29-én szívtájékon szúrta egy 12 éves lány a hatodikos osztálytársát a bőnyi általános iskolában egy szünetben. A súlyosan sérült diákon a győri kórházban több műtétet is végrehajtottak. A sértett nyolc nap után térhetett haza a kórházból.

A gyanúsítottat április végén zárták egy hónapra javítóintézetbe, ezt hosszabbították most meg legfeljebb további három hónapra.

A közlemény szerint a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását. Az indoklásban az áll, hogy még tart a nyomozás, és a gyanúsított szabadlábra helyezésével fennállna a veszélye a tanúk esetleges befolyásolásának.

A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét – írták. Korábban kiderült, hogy az elkövetőnek volt egy listája az osztálytársairól, amelyen pirossal jelölte azokat, akiket bántani akart.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Bőnyi iskolai késelés: nyilatkozott az édesapa a lány...

képcím

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a diáklány

képcím

Bőnyi iskolai késelés: sokkal jobban van a kislány