Bezártak egy óbudai óvodát, a dolgozók között felbukkant a koronavírus

Startlap - Startlap
70 gyerek lehet érintett a vírus által. Vasárnap esti hírösszefoglaló.

Bezártak egy óbudai óvodát, a dolgozók között megjelent a koronavírus

Az óvoda több dolgozójának tesztje adott pozitív eredményt. Az intézmény többi munkatársán túl mintegy 70 gyerek is érintett lehet, akik augusztus utolsó hetében látogatták az intézményt. Az esetről itt írnak bővebben.

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma: soha még ennyi beteget nem regisztráltak egy nap alatt

Olyan nagyszámú újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amely a járvány megjelenése óta abszolút rekordnak számít. A friss, hivatalos magyar statisztikákat a koronavírusról itt ismertetik.

Szlávik János cáfolja Gulyás Gergelyt: Magyarországon bulikban, lagzikon terjed a koronavírus

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa nem ért egyet a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel azzal kapcsolatban, hogyan terjed leginkább a koronavírus hazánkban. Videó és további részletek itt.

Orbán Viktor a határzár előtt két nappal még elugrik külföldre

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images

A kormányfő vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazik. Miért keresi fel a települést? Innen kiderül.

Szuperciklon pusztíthatott Gödön szombat este

Balogh Csaba polgármestere egy érzékletes, fényképes Facebook-posztban számolt le arról, hogyan tarolta le a várost a vihar, amely alighanem szuperciklon volt. Íme a bejegyzés. 

Kásler Miklós elárulta, mikor kell átállni digitális oktatásra

Amikor Placido Domingo Magyarországra érkezett, Kásler Miklós pucér arca egy véletlenül beszivárgott nudista strandolóként ordított az őt fogadó maszkos tömegből. Sőt, a Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az orvostudomány kandidátusa ennél is tovább ment hanyagságban, miközben üdvözölte a koronavíruson nemrégiben átesett tenort. Ehhez képest a Kossuth rádióban már arról beszélt, hogy “a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni”, és külön kitért a szájmaszkok viselésére is. Mindezt félretéve: a miniszter a kérdésről valójában alapos tájékoztatást adott, így arra is fény derült, mikor kell a tanintézményeknek digitális oktatásra váltani. Részletek itt.

A MÁV visszaadja a nemzetközi jegyek árát

Azok, akik a pénteki kormányinfón bejelentett szigorító intézkedések miatt lemondanak utazásukról, díjmentesen visszakaphatják nemzetközi menetjegyeik árát a MÁV-START Zrt.-től. Mit jelent ez a gyakorlatban, és miként lehet élni a lehetőséggel? Innen kiderül.

A Pécsi Tudományegyetem vezető kutatója az oltásellenesek, járványtagadók táborának vészes növekedésére figyelmeztet

Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője nagyon aggasztónak tartja, hogy egyre növekszik az óvintézkedéseket elutasító vírustagadók száma. A témáról ebben a cikkben nyilatkozik.

Az EU a terrorizmus ellen küzdene, Semjén Zsolt rögtön a vadászokat félti

MTI/Varga György

Brüsszel a terroellenes küzdelem égisze alatt még a magyar vadászati törvénybe is bekavarna, pedig az – állapította meg büszkén Semjén Zsolt a szombati pölöskei országos vadásznapon – Európa egyik legjobbja. Semjén nemcsak erről értekezett a rendezvényen, hanem egy izgalmas matematikai problémamegoldást is prezentált arról, miért nem okoz majd gondot, ha az 55 milliárdból tető alá kerülő 2021-es magyarországi vadászati világkiállításról a járvány miatt elmaradnak a külföldi látogatók. Bónuszként Kovács Zoltán, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos is felszólalt, és egy fontos hírt jelentett be. Bővebben.

Tisztújított az LMP: új társelnököt és titkárt választottak

A női társelnököt, Schmuck Erzsébetet újraválasztották, nagy többséggel egy új társelnököt is megszavaztak, valamint egy elnökségi titkárt. Részletek itt. 

 

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben