Beteg kislány kezelésére gyűjtött kupakokat lopott egy fiatal pár

100-150 forintot érhetett a zacskónyi kupak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-29 11:17

Fotó: ATV

Egy beteg kislány gyógykezelésére rendezett kupakgyűjtést az Állatmentő Liga. Sokan vittek egy-egy zacskónyit, van, aki csak a kerítésükre akasztotta. Egy ilyet lopott egy fiatal pár, a kb. két kiló kupak értéke 100-150 forint lehetett. A lopást rögzítette egy térfigyelő kamera, a felvételt közzé is tették a Facebook-oldalukon, melynek hatására visszavitték a kupakokat.

Születésekor nem sok jót jósoltak az orvosok Hannának

A most hároméves Hannának állapotát kilátástalannak látták az orvosok a születésekor. Azt mondták, olyan lesz, mint egy szobanövény, nem fog tudni semmit sem csinálni.

„Ami utólag kiderült, hogy neki alapból a pociban volt egy vese véna trombózisa, amit senki nem vett észre az ultrahangokon” – mesélte édesanyja az ATV Híradójának. Sürgősen kellett kivenni, ekkor szakadhatott le a trombózis három kicsi darabja, ami néhány perc alatt felment a fejébe.

Szerencsére a kislány az orvosok jóslata ellenére fejlődik, a jobb kezével mindent tud csinálni, önállóan tud enni, próbál felülni is. Megérti, amit mondanak neki, válaszolni azonban nem tud.

Heti 20 perc gyógytornát finanszíroz a TB

A TB mindössze heti egyszeri húsz perces gyógytornát finanszíroz, ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni, nyilvánvalóan többre lenne szüksége, ennek kifizetésére kezdték el a kupakgyűjtést, melybe beszállt az Állatmentő Liga is.

„A közösségi oldalra feltettük a felvételt, mert azért elég felháborító volt ez az akció” – mesélte Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke. A poszt után elszégyelhették magukat az elkövetők, hiszen másnap sűrű bocsánatkérések közepette vitték vissza a szatyrot.

Az Állatmentő Liga hamarosan egy licit oldalt is indít Hannának, ennek bevételéből a kislány mozgását segítő eszközt terveznek vásárolni. 

 

Címkék:

gyűjtés lopás

Mai nap hírei

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu5 órája

Új postai logisztikai üzem

transpack.hu6 órája

8+1 film, ami izgalmasan kezdődött, de a befejezés nagy csalódás volt

joy.hu7 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu7 órája

Több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adtak ki havazás miatt

demokrata.hu17 órája

10 milliárdos beruházásra készül a Samsung

gsmring.hu18 órája

Káoszt okozott a Brexit – elviekben van megállapodás, a valóság viszont egy rémálom

bitcoinbazis.hu19 órája

Akkumulátoros elektromos vonatokat tesztelnek Amerikában

autopro.hu20 órája