Kiemelt Hírek 2021. április 09.

Bejelentették: jövő héttől jön az egyoltásos vakcina, az új ázsiai oltásokkal viszont egyelőre mégsem számol a kormány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 09.
Éles fordulat ahhoz képest, hogy eredetileg több milliós darabszámban várták a CanSino és a CoviShield oltóanyagokat. Esti hírösszefoglaló.

Bejelentették: jövő héttől jön az egyoltásos vakcina, az új ázsiai oltásokkal viszont egyelőre mégsem számol a kormány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályát vezető Galgóczi Ágnes az operatív törzs sajtótájékoztatóján számolt be az új vakcináról. Az eseményen egyébként nemcsak erre, hanem az érettségi vizsgák idei részletes menetrendjére is fény derült. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikketolvasd el.

Mindeközben Szijjártó Péter nyilatkozott a kínai CanSino és az indiai CoviShield oltóanyagokkal kapcsolatos kormányzati tervekről, amelyek eredetileg több milliós tételekről szóltak. Mi változott? Innen kiderül.

Gyurcsány Ferenc kórházba került

A Demokratikus Koalíció szóvivője megerősítette a hírt, és azt is elmondta, mi történt. Bővebben.

Gulyás Gergelynek nem szóltak, hogy elmaradnak a szóbelik

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Így aztán Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában gyorsan rácáfolt arra, ami elhangzott a csütörtöki Kormányinfón. Részletek itt.

Börtönnel fenyegeti a rendőrség Hadházy Ákost

Hadházy Ákos független képviselő jelentkezett, hogy ledolgozná büntetését, az I. kerületi rendőr-főkapitányság azonban máshogy értesült, és aktivizálta magát. Hadházy beszámolója az esetről itt található.

A kormány nem hajlandó elárulni, mennyibe kerülnek a védettséget jelző plasztikkártyák

Hadházy Ákos kifejezetten egyszerűen és érthetően fogalmazta meg a kérdést, azonban a Belügyminisztériumnak valahogy nem sikerült értékelhető választ adnia. Bővebben.

Az IKEA is kinyit, de kicsit változnak a szabályok: elmagyarázták, hogyan fogadják a vásárlókat most

A bútoráruház különleges intézkedéseket vezetett be, valamint lépéseket tettek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vásárlók dolgát. További információkért katt ide.

“Igaly Diána olyan maradt olimpiai bajnokként is, mint bármely hétköznapi ember”

Siklós Erik, a Magyar Rádió sportosztályának riportere ebben a cikkben egy kedves személyes történettel búcsúzik a többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai bajnok sportlövőtől. Igaly Diána csütörtök este, 56 évesen hunyt el.

Miniszterelnökök, királyok és királynők gyászolják Fülöp herceget: “Találkozásainkkor mindig megdöbbentett a nyilvánvaló életöröme”

Fotó: Topical Press Agency/Getty Images

A péntek reggel meghalt Fülöp edinburgh-i herceget nemcsak Nagy-Britannia, de az egész világ siratja, közszereplők, politikusok, egyházi méltóságok, sőt, még futballcsapatok is. Erre a linkre kattintva elolvashatod, ki hogyan reagált II. Erzsébet férje halálának hírére.

Az autósok nem, de a kerékpárosok és a gyalogosok örülni fognak a BKK bejelentésének

A kijárási tilalom változásaival párhuzamosan átalakul a Pesti alsó rakpart használata is. Az új rendről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Keresés az oldalon